Administrativ chef 50 % till Husieskolan

Administrativ chef 50 % till Husieskolan

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och forma en ny ledningsgrupp på Husieskolan, Varje elevs bästa skola!

Som administrativ chef i Malmös skolor bidrar du till att skapa förutsättning för rektor att vara pedagogisk ledare. Du utgör ett kvalificerat stöd till rektor utifrån rektors behov. Du kommer att vara med och forma en ny ledningsgrupp som förutom dig kommer att bestå av skolans rektor och en biträdande rektor. Du har ansvar för att leda och samordna det administrativa arbetet på skolan och du är chef för administrativ personal samt ytterligare medarbetare utifrån rektors fördelning. I ditt uppdrag ingår också ekonomiskt ansvar för skolans administrativa arbete. Vi sätter stor vikt vid att strikt följa budget och hantera skolans medel för att verksamheten ska fortsätta ligga i framkant. Det ingår även att leda och samordna skolans myndighets- och skoljuridiska arbete, det systematiska arbetsmiljöarbetet och det systematiska brandskyddsarbetet.
I uppdraget ingår samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, vårdnadshavare, närsamhället och andra skolenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleutbildning med 180 hp med för uppdraget relevant inriktning och erfarenhet av att hantera komplexa IT-system. Du har tidigare erfarenhet av kvalificerat administrativt uppdrag. Du har förmåga att hantera komplexa IT-system. Meriterande är tidigare arbete i Malmö Stads IT-system och kännedom om tex Skola24, Dexter, EXTENS och Infomentor, tidigare arbete inom pedagogisk verksamhet och av ledarutbildning.

Vi söker dig som har lätt att skapa och upprätthålla relationer och trivs i en ledande roll. Du leder prestigelöst och ödmjukt och delar med dig av ditt kunnande och är duktig på att organisera ditt eget arbete. Att arbeta som ledare på en skola är varierande i sin natur och du behöver vara flexibel i att hantera en vardag där ingen dag är den andra lik.

Om arbetsplatsen

Husieskolan är en F-6 skola med ca. 360 elever och drygt 40 medarbetare. Husieskolan ligger i östra Malmö med närhet till grön- och rekreationsområden. Vi är ett stabilt och kompetent kollegium med mycket erfarenhet. Husieskolan är den lilla skolan där vi arbetar tillsammans för varje elev. Med våra arbetslag för lärarna; F-2, 3-4 samt 5-6, arbetar vi för att överbrygga övergångar och skapa en röd tråd i verksamheten. Vi har också årskursarbetslag där alla pedagoger i årskursen träffas varje vecka. Våra åldershomogena fritidshemsavdelningar i årskurs F-3 skapar trygghet för eleverna. Vi har ett välfungerande EHT-team med specialpedagog, skolpsykolog, kurator och skolsköterska. Både rektor och biträdande rektor har en aktiv roll i EHT. Husieskolan är pilotskola i STfL, Systematiskt Tillsammans för Lärande, ett utvecklingsarbete för elevhälsoteamet som har sitt ursprung i Nederländerna. Arbetet leds av skolpsykolog och specialpedagog från grundskoleförvaltningen med handledning från Nederländerna.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 80 skolor, 6200 medarbetare och 33 900 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans- varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Deltid 50 %
Antal tjänster: 1]
Tillträde: Höstterminen 2021

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.
Mer info
Kontaktperson Karolina Blom Lindskog
Telefon 0708-13 70 23
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 24 juni 2021 (11 dagar kvar)