Administativ chef till Sorgenfri och Lindängeskolan

Administativ chef till Sorgenfri och Lindängeskolan

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill ta dig an utmaningen att bli administrativ chef över inte bara en, utan mot två av våra grundskolor i Malmö stad! Skolorna som söker efter dig är Sorgenfriskolan och Lindängeskolan och du delar din arbetstid 50/50 skolorna emellan. I rollen som administrativ chef blir du en viktig medarbetare som arbetar för att skapa förutsättning för rektor att vara pedagogisk ledare. Du ingår du i båda skolornas ledningsgrupper som på Sorgenfriskolan består av rektor tillsammans med tre biträdande rektorer och på Lindängskolan rektorn tillsammans med fyra biträdande rektorer.

Du utgör ett kvalificerat stöd till skolornas rektorer utifrån behov, framförallt genom att ansvara för att leda och samordna det administrativa arbetet på skolan såsom: samordning av skolans arbete med fastighetsfrågor, myndighets- och skoljuridiska frågor samt övergripande ansvar för det systematiska brandskyddsarbetet. Du blir chef över skolornas administrativa personal men kan även få ytterligare medarbetare som hör till den pedagogiska verksamheten. I ditt uppdrag ingår också ekonomiskt ansvar för skolans administrativa arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning med minst 180 hp, med en för tjänsten relevant inriktning. Erfarenhetsmässigt ser vi det som ett krav att du tidigare har arbetat med kvalificerade administrativa uppdrag samt har erfarenhet av att arbeta i IT-system. Har du gått någon ledarutveckling eller utbildning ser vi det som meriterande. Meriterande är även om du har praktisk erfarenhet i rollen som ledare/chef.

Som person är du strukturerad och planerar och organiserar därför ditt arbete på ett bra sätt. Vidare är du lugn och trygg och skapar och upprätthåller framgångsrika relationer på arbetsplatsen. Eftersom du kommer möta och ta dig an olika utmaningar från respektive skola ser vi också att du är flexibel och trivs med de skiftande omständigheterna som det kommer innebära.

Om arbetsplatsen

Lindängeskolan är en F-9 skola med tillhörande fritidshem, belägen i södra Malmö med närhet till grönområden och fin natur. På skolan går idag cirka 670 elever, varav cirka 75 elever är mottagna i grundsärskolan.

Vi arbetar för varje elevs bästa skola där alla elever inhämtar och utvecklar kunskaper och värden. Det är viktigt att stödja den enskilde eleven så att hon eller han utvecklas så långt som möjligt.

Mitt i centrala Malmö, i en lugn och trivsam miljö, ligger Sorgenfriskolan. Vi är en F-9 skola med cirka 580 elever som sitter i en vacker 20-talsbyggnad. Vi har ett särskilt fokus på värdegrundsarbete och har därför ämnet ”livsviktigt” på schemat. Vi har samtidigt ett stort fokus på att erbjuda en god lärandemiljö för eleverna. Skoldagen ska präglas av ett tillåtande klimat med stor respekt för varandras olikheter. Här ska eleven stå i centrum och vi utgår från att alla kan.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.
Mer info
Kontaktperson Mickael Westerdahl
Telefon 0701-494850
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://malmo.se
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (12 dagar kvar)