IT-säkerhetsarkitekt

IT-säkerhetsarkitekt

I arbetet som IT-säkerhetsarkitekt kommer du att ha ansvar och arbetsuppgifter inom planering, samordning och utveckling av kommunens IT-säkerhetsarkitektur. Utgångspunkten är kommunens riktlinjer för informationssäkerhet samt relevanta lagar och regler. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: * Utveckla stadens IT-säkerhetsarkitektur tillsammans med övriga IT-arkitekter * Översätta verksamhetsbehov till tekniska förmågor * Delta med stöd och kunskap i utvecklingsprojekt * Bistå med stöd och kompetens till stadens juridiska avdelning och stadens informationssäkerhetssamordnare * Omvärldsbevakning inom IT- och informationssäkerhetsområdet * Representera staden i lokala, regionala och nationella arbetsgrupper och forum inom IT- och informationssäkerhetsområdet * Göra utredningar och ta fram underlag för beslut inom IT- och informationssäkerhet * Delta i risk- och sårbarhetsanalyser

Kvalifikationer
Vi söker dig med en relevant akademisk examen med inriktning IT- eller informationssäkerhet eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete med IT-säkerhetsfrågor. Du en van arkitekt med en pragmatisk syn på digitalisering och IT-säkerhet med erfarenhet av säkerhetsarbete i stora organisationer. Det är meriterande om du har certifieringar som t.ex. IT-arkitekt, CISSP eller CISA. Juridisk kunskap är värdefullt och vi ser gärna erfarenhet av arbete med offentlighets- och sekretesslagstiftningen, dataskyddsförordningen samt säkerhetsskyddslagstiftningen. Operativ erfarenhet av tjänster och produkter inom bland annat områdena SIEM, IAM, identitetsfederering, PKI, e-legitimationer och sårbarhetshantering är positivt. Som person är du drivande och initiativrik, analytisk och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga. Du är självständig med öppenhet som gör dig till en bra samarbetspartner både gentemot det egna teamet som mot interna och externa partner. Dessa egenskaper ser vi som viktiga förutsättningar för att lyckas i tjänsten. Goda kunskaper såväl skriftligt som muntligt i svenska och engelska är ett krav för tjänsten. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen, varför svenskt medborgarskap är ett krav. Med anledning av detta kommer en säkerhetsprövning (däribland registerkontroll) att genomföras i samband med erbjudandet av tjänsten.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Patrik Kron
Telefon 0733-835 002
Område Malmö stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.