Ekonom med skattekompetens

Ekonom med skattekompetens

Redovisningsenheten söker en kvalificerad ekonom med skattekompetens. Tjänsten innebär till övervägande del att ge löpande rådgivning i frågor avseende moms, punktskatter, frågor som är knutna till anställning och uppdragstagare, t.ex. frågor om F-skatt, förmånsbeskattning, representation, SINK och A-SINK. Frågorna är av varierande storlek och omfattning. Det ingår också viss rådgivning i frågor rörande moms och inkomstskatt mellan kommunen och dess dotterbolag. Du kommer även att ansvara för upprätthållandet av aktuell dokumentation och rutinbeskrivningar gällande moms och representation samt att hålla utbildningar för ekonomipersonal i momsfrågor. Du kommer även att i förekommande fall att svara på remisser rörande skattefrågor och sköta kommunikationen i eventuella ärenden gentemot Skatteverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är civilekonom eller har annan universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha flerårig erfarenhet av att arbeta med skattefrågor inom främst momsområdet men även med inkomstskatt, personalbeskattningsfrågor och bolagsbeskattning. Därtill ser vi att du också är väl förtrogen med redovisningsnormering enligt bokföringslagen och årsredovisningslagen.

Vi ser att du är strukturerad, noggrann, stresstålig och serviceinriktad. Du är också drivande och kan arbeta självständigt. En viktig egenskap för tjänsten är att du är kommunikativ, d.v.s. att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Elisabeth Eklund
Telefon 040-341020
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 okt (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Stadskontorets ekonomiavdelning har drygt 50 medarbetare. Avdelningen har ett kommunövergripande ansvar för ekonomistyrning, finansiering, bolagsstyrning, redovisning, skattefrågor, ekonomisystem och upphandling.

Redovisningsenheten arbetar med kommun- och koncernövergripande redovisnings- och skattefrågor. Tjänsten erbjuder en central och varierad roll där du utgör ett expertstöd till kommunens förvaltningar och bolag i olika skattefrågor.

Du tillhör redovisningsenheten som består av 8 engagerade kollegor och du rapporterar till chefen för redovisningsenheten.