Teknisk assistent

Teknisk assistent

Enheten för kund- och byggadministrativt stöd ansvarar för att säkerställa stadsbyggnadskontorets ärendehantering avseende administration, uppföljning/bevakning, statistik och kundinformation kring bygglovsfrågor. I bygglovhandläggningen ingår flera moment med administrativa uppgifter där det behövs kunnighet att läsa och tolka ritningar, bland annat för att kunna registrera inkomna handlingar korrekt och fastställa taxan för bygglov. Kund- och byggadministrativt stöd ansvarar också för nämndshanteringen på avdelningen. Som teknisk assistent kommer Du att i huvudsak arbeta med administrativa uppgifter knutna till handläggningen av ärenden beträffande bygglov och allmänpliktig åtgärd. Bygglovhandläggningen är en digital process, vilket gör att det är viktigt att Du har stor dator- och programvana.

Kvalifikationer
Vi vill att Du har gymnasiekompetens eller motsvarande utbildning samt flera års erfarenhet av administrativ handläggning inom kommunal eller offentlig myndighetsutövning, föredragsvis inom Plan- och bygglagsområdet. Du är väl kunnig i ritningsläsning/ritningstolkning och har mycket goda kunskaper i kommunens nämndsprocess och i IT-systemen ByggR, Adobe och Platina. Du känner väl till sekretess- och offentlighetslagstiftning. Du är van att hantera ärenden och statistik digitalt och förväntas delta i avdelningens digitala utveckling. Som teknisk assistent hos oss ser vi att det är viktigt att Du är öppen, utåtriktad och har en förmåga att hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Eftersom Du kommer arbeta i team är det nödvändigt med en god samarbetsförmåga. Du bör ha höga ambitioner och ha en stor vana av att arbeta digitalt, då bygglovshandläggningen hos oss är en digital process. Det är också viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Charlotta Kjellberg
Telefon 040-34 22 91
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknadens parter. På stadsarkitektavdelningen arbetar cirka 50 personer, varav 11 som är knutna till Enheten för kund- och byggadministrativt stöd där tjänsten är placerad. Enheten har en inriktning mot teknisk handläggning av bygglov.