Bygglovsutredare till Malmö stadsbyggnadskontor

Bygglovsutredare till Malmö stadsbyggnadskontor

Som bygglovsutredare kommer du att arbeta i stadsarkitektavdelningens tillsynsgrupp avseende påföljd- och ingripande (utredningsärende och ingripandebesked). Tillsyn, tillsynsvägledning och uppföljning är avgörande för att vi ska kunna säkerställa att demokratiskt beslutade lagar och bestämmelser följs och tillämpas i enlighet med lagstiftarens intentioner, samt att vi arbetar på samma sätt i hela landet.

Du får en viktig roll gentemot Malmöborna och blir kontorets ansikte utåt då du dagligen har kontakt med många sökanden i olika frågor. I dina arbetsuppgifter ingår även att handlägga bygglovsansökningar som är kopplade till utredningsärendena samt att ta emot kunder som kommer på besök eller kontaktar oss via telefon eller e-post.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten har du jurist-, arkitekt- eller ingenjörsexamen, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Du som ännu inte tagit examen men som är i slutet av din utbildning är också varmt välkommen med din ansökan. Erfarenhet från liknande arbete, kommunal verksamhet och/eller god kunskap om plan- och bygglagstiftning är en fördel. Du har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för stadsbyggnadsfrågor. Du trivs med ett självständigt och utåtriktat arbete och har god förmåga att bemöta och kommunicera med våra Malmöbor. För att lyckas i rollen ser vi att du är strukturerad och flexibel. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tycker du att rollen som bygglovsutredare låter intressant? Sök redan idag, och tveka inte att kontakta oss om du har några frågor!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mats Niwhede
Telefon 040-342417
Område Malmö stad
Yrkesroll Juridik, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Malmö har utvecklats till en spännande stad som lockar såväl människor som företag och i detta expansiva skede står Malmö stad inför flera utmaningar där Stadsbyggnadskontoret har en viktig roll. På Stadsbyggnadskontoret arbetar cirka 230 personer med att planera och utveckla Malmö. Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor och arbetar med kartläggning samt service åt bostadsmarknaden parter.