Färdtjänstförare

Färdtjänstförare

Färdtjänstförare i Malmö stad ingår i enheten specialtransporter. Vi är idag ett team på 39
personer varav 33 arbetar som färdtjänstförare. Till största delen sker transporterna i Malmö-regionen men det förekommer även resor till övriga Skåne. Vår verksamhet expanderar mycket för närvarande. Därmed söker vi just nu flera färdtjänstförare både med anställningsform tillsvidare och visstid.

Som färdtjänstförare kommer du arbeta med att köra färdtjänst till dagverksamheter och fritidsaktiviteter av funktionshindrade brukare som sitter i rullstol. Du kommer även att köra skolresor till förskola, grundskola och gymnasium. Trappklättring ingår i arbetsuppgifterna och du som inte har tidigare erfarenhet av detta får utbildning när du har börjat.

Kvalifikationer
Du som vill arbeta som färdtjänstförare hos oss har människan i fokus. Det innebär att du är bra på att skapa goda relationer med alla typer av människor, både barn och vuxna. Att kunden står i fokus är en självklarhet för dig och att du utför dina arbetsuppgifter med hög kvalité, d v s du kör tryggt och säkert och ger god service oavsett vilken uppgift du utför.

Vi söker dig som har:
* Avslutad gymnasieutbildning
* Körkort D-behörighet/busskort
* YKB, minst 35 timmar
* Minst ett års arbetslivserfarenhet av yrkestrafik
* God lokalkännedom om Malmö och övriga Skåne
* Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Har du dessutom erfarenhet från något av följande är det meriterande:
* Arbetslivserfarenhet från färdtjänst, gärna specialfordon
* Arbetat med funktionshindrade brukare
* Arbetat med barn
* Arbetat som ledsagare
* Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift

Välkommen med din ansökan!

Utdrag ur belastningsregistret kommer att begäras i denna rekrytering.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Margareta Tidfält
Telefon 0721-82 91 23
Email Mejla Margareta Tidfält
Område Malmö stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Med Malmö stads verksamheter i fokus medverkar serviceförvaltningen till en modern stad för alla Malmöbor. Vi är uppdelade i fyra avdelningar och erbjuder våra kunder allt från färdtjänst till IT och att svara i Malmö stads växel. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får god, varierad och näringsriktig mat.

Kommuntjänster har drygt 400 anställda inom fem olika verksamhetsområden. Uppdraget är att tillhandahålla kvalitativa, hållbara och kostnadseffektiva administrativa tjänster till Malmö stads förvaltningar och till Malmöborna. Kommuntjänster erbjuder likvärdig service, hög tillgänglighet och professionellt bemötande.