Nämndsekreterare

Nämndsekreterare

Som nämndsekreterare på miljöförvaltningen är du ansvarig för miljönämndens hela ärendehantering, både strategiskt och operativt. Det innebär att du registrerar ärenden, diarieför, förbereder inför arkivering, sköter sammanträdesrutiner, bevakar nämndärenden, iordningsställer handlingar inför nämndsammanträden, protokollskriver under nämndmöten, ombesörjer expediering samt arvodesrapportering och resebokningar för nämndens ledamöter. Ärendehandläggningen är till stora delar digitaliserad. Du kommer att arbeta i miljöförvaltningens ärende- och dokumenthanteringssystem EDP Vision och i Malmö stads motsvarande system Platina. I arbetet ingår även andra kvalificerade arbetsuppgifter som att driva utvecklingsarbete vars syfte är att vidareutveckla och effektivisera förvaltningens administration, främst vad gäller nämndärenden. Inom detta område kan du behöva ta fram och kommunicera rutiner och mallar. Du håller utbildning inom ditt ansvarsområde för ledamöter i nämnden och nyanställda på förvaltningen. Du arbetar i nära samarbete med övriga funktioner inom enheten i utvecklingen av en effektiv och kvalitetssäker ärendeprocess. Du fungerar som ärendekoordinator för ärenden som ska beredas till andra nämnder och förväntas vid behov kunna skriva fram ärenden som berör det egna ansvarsområdet. Du ingår i ett förvaltningsövergripande nätverk för nämndsekreterare och uppmuntras till kunskapsutbyte tillsammans med andra nämndsekreterare i Malmö stad. Du är ersättare för huvudregistrator vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer
Du har relevant högskoleexamen med samhällsvetenskaplig eller statsvetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är viktigt att du är strukturerad i ditt arbetssätt och har god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift, både i svenska och engelska. Du är utvecklingsorienterad, ansvarsfull och noggrann och är bra på att ta initiativ och gillar att ge service. Vi söker dig som har erfarenhet från den offentliga sektorn. Det är meriterande om du arbetar eller har arbetat inom en politiskt styrd organisation och har yrkeserfarenhet från sekreterarskap i exempelvis nämnd eller utskott. Det är även meriterande om du har kunskaper i kommunal- och förvaltningsrättsliga frågor samt kan hantera digitala ärende- och dokumenthanteringssystem. Det är meriterande med någon form av juridisk utbildning. Vidare erbjuder vi arbete i en välfungerande grupp bestående av glada och erfarna kollegor. Vi kommer att arbeta aktivt med din introduktion och med kontinuerlig kompetensutveckling. Löpande urval sker under annonseringstiden, så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen. I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med vår asökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sofie Holmkvist
Telefon 0721-60 67 28
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.malmo.se/miljo
Sista ansökningsdag 24 mars (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad. På miljöförvaltningen arbetar drygt 180 medarbetare. Enheten för kansli och juridik har huvudansvar för förvaltningens arkiv, diarium (EDP-Vision), juridik, miljönämndens sammanträden samt verksamhetsutveckling. Inom dessa ansvarsområden ger enheten stöd och service till chefer, medarbetare, kollegor, nämnd, malmöbor, verksamhetsutövare och andra viktiga samarbetspartners.