Masten 2 söker en bibliotekarie med inriktning vuxna

Masten 2 söker en bibliotekarie med inriktning vuxna

Vi söker nu en bibliotekarie med fokus vuxna som ska kunna samverka med barnverksamheten. Ditt uppdrag blir att planera och genomföra läsfrämjande aktiviteter, arbeta med brukarinvolvering samt sedvanliga bibliotekarieuppgifter (bemanning av biblioteket, inköp av medier, planering och genomförande av arrangemang, informations- och kulturförmedling, marknadsföring, med mera). Rutinuppgifter och avancerade uppgifter för drift och utveckling av hela biblioteket tillsammans med övrig personal. Kvällstjänstgöring ingår. Du kommer att vara en aktiv del av att utveckla arbetet med Meröppet på bibliotek, ansvara för meröppetsystemet. IT/teknik, arrangemang riktade till vuxna, lokalutlån och externa arrangemang, marknadsföring via webb och sociala medier. Statistikarbete. Du kommer vidare att arbeta med brukardelaktighet med huvudfokus vuxna. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och att kunna ha nära samarbete med kollegor och stort ansvarstagande för hela verksamheten då arbetsgruppen är liten och verksamheten omfattande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är bra på att bemöta och kommunicera med människor i allmänhet. Du har intresse för att arbeta med utveckling av bibliotekstjänster. Du är bra på att arbete i en kontext med nära samarbete med kollegor och stort ansvarstagande för hela verksamheten då arbetsgruppen är liten och verksamheten omfattande. Du ska ha: - Examen från biblioteks- och informationskunskapsutbildning (minst 180 hp) - Kunskap och erfarenhet av arbete i In Design - Kunskap och erfarenhet av arbete i Adobe Creative Suite. - Erfarenhet av biblioteksarbete. - Goda kunskap i svenska och engelska i skrift och tal. Det är meriterande om du har: - Utbildning kring brukardelaktighet - Erfarenhet av arbete med verksamhetsutveckling. - Erfarenhet av utveckling av bibliotekstjänster. - Vana att prata och framträda inför grupper. - Kunskaper i arabiska, BKS och närliggande språk, eller något annat av Malmös stora språk. - God förankring/kontaktnät i närområdet. - Bra kännedom om litteratur för vuxna. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. I och med att arbetsuppgifterna innebär kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren kräva utdrag ur belastningsregistret.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan! För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Linda Willander
Telefon 0708-706544
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken.html
Sista ansökningsdag 25 apr 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Masten 2 är ett av Malmös områdesbibliotek, ett modernt bibliotek i Västra Hamnen med meröppetfunktion som komplement till de bemannade öppettiderna. Bibliotekets placering är central vid ett torg och butiker och ett område med bara nybyggnation och stark inflyttning. I området finns många skolor och förskolor och biblioteket erbjuder programverksamhet för både barn och vuxna och har ett väl upparbetat samarbete i närområdet med föreningar, institutioner och besökare. På Masten 2 arbetar 3 personer.