Biblioteken i Malmö, sektion Bellevue/Tygelsjö, söker en engagerad ledare!

Biblioteken i Malmö, sektion Bellevue/Tygelsjö, söker en engagerad ledare!

Vi söker nu en engagerad ledare som ska ha ansvar för sektion Bellevue/Tygelsjö. Som sektionschef har du ansvaret för den operativa driften, ledningen och utvecklingen på sektionen, på delegation av enhetschef. Arbetet innebär personalansvar, arbetsmiljöansvar och budgetansvar för sektionens funktioner och verksamheter. Du kommer att arbeta som första linjens chef och är direkt ansvarig för medarbetarna på de båda biblioteken. Du är en av sex sektionschefer på enheten och du rapporterar till enhetschef.

Kvalifikationer
Som person är du genuint intresserad av biblioteksfrågor. Som person är du engagerad, pedagogisk, flexibel, trygg, ödmjuk, reflekterande, tydlig och kommunikativ. Du har en examen inom de sakområden som arbetsgivaren bedömer är relevanta för tjänsten. Du har ledarerfarenhet som gett dig en mycket god förmåga att initiera, involvera, delegera, vägleda och följa upp i arbetsprocesser. Du har vana av att leda genom dina medarbetare i ett tillitsbaserat ledarskap. Eftersom att vi kommunicerar internt på svenska söker vi dig som kan formulera dig i tal och skrift på svenska. Du har kanske vana att arbeta i en politiskt styrd organisation som första linjens chef och har en erfarenhet av administration och utvecklingsprocesser i förvaltningssammanhang. Du är tydlig, har helhetssyn och förmåga att inspirera och samverka inom och utom organisationen. Du känner ett långsiktigt ansvar för invånarnas bästa. Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt, testar och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I och med att arbetsuppgifterna innebär kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren kräva utdrag ur belastningsregistret.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan! För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Genc Beqiri
Telefon 0733-876022
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken.html
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med fantasi och kunskap erbjuder Biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö har drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här. I år har områdesbiblioteken blivit HBTQ-certifierade. Bellevuegårdsbiblioteket är ett av de största områdesbiblioteken i Malmö och Tygelsjöbiblioteket ligger placerat på en skola i Tygelsjö. Sektionen är placerad på enhet områdesbibliotek inom Biblioteken i Malmö. Enheten för områdesbiblioteken har som uppdrag att erbjuda likvärdig tillgång till bibliotekets utbud i dialog med våra användare. Vi erbjuder även kultur och lärande utifrån lokala behov och ska bidra till ett sammanhållet Malmö genom att erbjuda öppna och trygga mötesplatser med låga trösklar.