Biblioteken i Malmö söker bibliotekarie med projektansvar

Biblioteken i Malmö söker bibliotekarie med projektansvar

Som bibliotekarie med projektansvar på Sektion Digitalt/IT/Teknik blir du en del av en grupp med ansvar för arbetet i sektionens nationella och internationella samarbeten och partnerskap. Inom ramen för dessa samarbeten och partnerskap driver sektionen utveckling och sköter drift av ett antal nationella och internationella digitala bibliotekstjänster. I dagsläget innefattar detta: - E-medietjänsten Bibblix (för barn&unga) - E-medietjänsten Världens Bibliotek (för mångspråk) - Den digitala referenstjänsten Bibblan Svarar (för allmänheten) - Den pedagogiska plattformen Digiteket (för bibliotekspersonal/ biblioteksledning) - Resursplattformarna Bibblan Guidar och Bibblan Bildar (för biblioteksbesökare) Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för planering, genomförande och uppföljning av dessa projekt och processer. Detta innebär bl.a. att genomföra upphandlingar och rekryteringar, att aktivt förvalta befintliga och skapa nya nätverk och samarbeten samt ett begränsat budgetansvar. Du deltar även i sektionens bemanning av den del av verksamheten som vänder sig till vuxna besökare på Stadsbiblioteket. Detta innebär pass i informationsdisk, även helger och kvällar.

Kvalifikationer
Du ska ha: - Högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap. - Erfarenhet av driva verksamhet i olika slags samarbeten, kommunalt/ statligt/privat - Erfarenhet av budgethantering, t.ex. en projektbudget - Erfarenhet av att planera och genomföra ansökningar av externa medel nationellt och internationellt - Erfarenhet av verksamhetsuppföljning och analys - Erfarenhet av att planera och genomföra omvärlds-bevakning. - Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har: - Annan utbildning som är relevant för tjänsten. - Erfarenhet av internationella samarbeten, projekt etc. - Erfarenhet av att planera och genomföra EU-ansökningar. - Erfarenhet av att planera och genomföra EU-projekt. - God vana att formulera sig i tal och skrift. - Kunskaper i franska och/eller tyska. - Ett befintligt stort nätverk inom relevanta områden. Vi söker dig som kan leda både dig själv och dina närmaste kollegor inom de uppgifter som du ansvarar för. Du är en person som skapar nya och förvaltar befintliga samarbeten och nätverk som verksamheten är beroende av. Ditt arbete kommer att innebära att representera och presentera verksamheten, samt att skriva rapporter och ansökningar. Det är därav avgörande att du kan uttrycka dig på hög formell nivå i tal och skrift. I och med att arbetet innebär att du kommer att komma i kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren att begära ett utdrag ur belastningsregistret.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Marita Wästerfors
Telefon 0708-63 14 93
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken.html
Sista ansökningsdag 7 maj 2019 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med fantasi och kunskap erbjuder Biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö har drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.