Bibliotekarie med inriktning barn och unga

Bibliotekarie med inriktning barn och unga

Vi söker en visstidsanställd bibliotekarie, med inriktning mot barn/unga, med placering på Limhamnsbiblioteket. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta läsfrämjande samt att utveckla det publika arbetet riktat mot målgruppen barn/unga 12-18 år. Att vara en aktiv del i Team Barn & Unga ingår i tjänsten och kan innebära insatser mot de yngre åldrarna som faller inom teamets ansvarsområde; teamet arbetar tätt tillsammans med sin målgrupp. Det ingår att driva delaktighetsprocesser, planera och genomföra program och arrangemang samt att utveckla interna och externa samarbeten. Arbetet innebär publikt arbete i biblioteket mot alla målgrupper med litteraturförmedling och pass i informationsdisken.

Kvalifikationer
Vi söker en entusiastisk och utåtriktad medarbetare med akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Vi efterfrågar dokumenterad erfarenhet av att arbeta med målgruppen barn/unga 12-18 år. Inriktningen är litteratur, kultur, delaktighetsarbete och samarbeten. Vi utgår från att du som söker har bred kunskap och stort intresse för litteratur och kultur. Att ge god service är en självklarhet så stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, personliga egenskaper och samarbetsförmåga. Det är meriterande om du är förtrogen med besökardelaktighet och processer som involverar barn och unga i utvecklingsarbetet. Har du erfarenhet av att arrangera workshops, hålla i skrivarverkstäder eller bokcirklar, samarbeta med externa aktörer samt arbete med sociala medier så är det meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska. Att kunna något av Malmös andra stora språk är meriterande. I och med att arbetet innebär kontakt med barn och unga kommer arbetsgivaren att begära ett utdrag ur belastningsregistret.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Vänligen notera att alla ansökningar via Offentliga jobb/Visma recruit är offentliga handlingar. Malmö stad eftersträvar att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose malmöbornas behov. Annonsen vänder sig endast till dig som är intresserad av att arbeta i Malmö stad och är inte en inbjudan till annonsförsäljare att ta kontakt. Välkommen med din ansökan! För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Langefors Bräutigam
Telefon 0708-528502
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida https://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken.html
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Med fantasi och kunskap erbjuder Biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö har drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation Malmöbor förutsättningar att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Att arbeta på ett områdesbibliotek innebär korta beslutsvägar. Det finns goda förutsättningar för den enskilda medarbetaren att påverka. Med korta ledtider är det lätt att gå från idé till handling och löpande utvärdera och utveckla verksamheten vidare. Limhamnsbiblioteket är ett välbesökt bibliotek beläget centralt på Limhamn, bland butiker, caféer, restauranger och kulturaktörer och, inte minst, med havet och Öresundsbron som närmaste granne. Biblioteket är involverat i många spännande och intressanta utvecklingsprocesser och samarbeten i närområdet och vi bedriver ett kontinuerligt utvärderings- och utvecklingsarbete i verksamheten.