Resurschef till ordinärt boende

Resurschef till ordinärt boende

Som Resurschef är det viktigt att du tycker det är roligt att växla mellan olika verksamheter då ditt ansvar är att tillfälligt ta hela eller delar av chefsansvaret i en verksamhet. Uppdraget ställer höga krav på anpassningsförmåga, flexibilitet, nyfikenhet och prestigelöshet. Du ingår i den ledningsgrupp där uppdraget finns.

Du har ett nära ledarskap och ansvar för handledning av personalen i det dagliga arbetet. Genom samordning, stöd och coachning säkerställer du att sektionen klarar sitt uppdrag och att kvaliteten upprätthålls.

Du ansvarar för att initiera, leda, samordna och följa upp arbetsmiljöarbetet på arbetsplatsen

Du arbetar för en god samverkan såväl inom som utanför organisationen.

Du ansvarar för att säkerställa att driften i verksamheten följer lagar, avtal, och de styr- och måldokument som gäller för verksamheter inom Malmö stad.

Du ansvarar för god ekonomisk hushållning av tilldelade resurser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med vård- eller beteendeinriktning alternativt annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms lämplig.

För att ta sig an uppdraget som resurschef ser vi att du har flerårig erfarenhet som chef/ledare med personalansvar inom vård och omsorg.

Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av uppdrag som chef/ledare inom ordinärt boende/korttidsvård/särskilt boende, samt om du har genomgått ledarskapsutbildning.


Eftersom det i uppdraget ingår administrativa uppgifter och dokumentation krävs att du talar och skriver svenska obehindrat. Vi ser gärna att du har andra språkkunskaper men det är inget krav.

Erfarenhet av budget-, personal- och verksamhetsansvar krävs.

Som person är du trygg i ditt ledarskap och förser och motiverar dina medarbetare med de förutsättningar och befogenheter som krävs för att nå verksamhetens mål. Tjänsten kräver att du kan fatta beslut, är lyhörd, lösningsfokuserad och kan driva frågor både uppåt och nedåt i organisationen.

Du är kommunikativ och serviceinriktad.

Eftersom du inte har en fast plats, utan ska verka där behovet finns, är det viktigt att du har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i verksamheten och ser sammanhang för att kunna prioritera rätt. Det kräver också att du har lätt att förhålla dig till ändrade omständigheter och ser möjlighet till förändringar.
Vi tillämpar löpande urval.


Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Annika Wahlqvist
Telefon 0733-03 62 00
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 aug 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Kärnområden för avdelningens verksamhet är hemtjänst, hemsjukvård, rehabilitering och korttidsverksamhet. Avdelningen har cirka 2500 anställda och är organiserad i tio enheter.

Avdelningen för ordinärt boende ansvarar för de insatser som utförs i brukarnas ordinära boende samt för den kommungemensamma korttidsverksamheten. Här verkställs beslutade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och bedömningar och behandlingar utförs enligt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).