Nyfiken på ledarskap inom vård och omsorg?

Nyfiken på ledarskap inom vård och omsorg?

I detta uppdrag får du en förlängd introduktionstid vilket betyder att du inte kommer att ha eget ansvarsområde direkt. Istället kommer du att introduceras och coachas av erfarna kollegor. Du blir introducerad i Malmö stads IT-stöd, riktlinjer och rutiner. Du kommer att hoppa in som chef när kollegor är frånvarande eller vid arbetstoppar för att prova på. Samtidigt kommer du även att ha självständiga arbetsuppgifter, t ex driva mindre projekt och genomföra utredningar. Introduktionstiden blir individuellt anpassad i både innehåll och tid utifrån dina tidigare erfarenheter och utbildningar. Vi ger dig verktyg så att när du är redo och tjänst finns ledig, får du ansvar för eget sektionschefsområde inom antingen ordinärt boende eller särskilt boende. I rollen som sektionschef kommer du att ha budget-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Kvalifikationer
För att anställas som sektionschef krävs att du har högskoleutbildning med examen (minst 180 poäng) inom t ex socialt arbete, beteendevetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren anser lämplig för uppdraget. Minst två års erfarenhet av kvalificerat arbete inom yrkesområdet krävs. För detta uppdrag är följande intressen, egenskaper och förmågor viktiga: - drivkraft och intresse att leda medarbetare och att ansvara för en verksamhet - kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt - nyfikenhet och öppen för utmaningar som ledare - förmåga att strukturera, planera och administrera - intresserad av att leda förändrings- och utvecklingsarbete - ett reflekterande synsätt samtidigt som du har förmåga att driva arbetet framåt och uppnå resultat - intresse att leda i en politiskt styrd organisation Vi välkomnar sökande som har ett stort och genuint intresse för förvaltningens målgrupp och som vill vara med och bygga framtidens vård och omsorg. Meriterande är erfarenhet av vård- och omsorg.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 6 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var och med och bygg morgondagens vård och omsorg Malmö behöver dig! För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Sara Österberg
Telefon 0702-114177
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Är du en driven person med drömmar om att bli chef inom Hälsa-, vård- och omsorg? Intresse och drivkraft finns men erfarenhet från vård och omsorg eller ledaruppdrag saknas vilket gör att du ännu inte vågat söka jobb som sektionschef i våra verksamheter? Då har vi en unik möjlighet att erbjuda dig!