Hej, undersköterskor och vårdbiträden! Hemtjänsten behöver er i sommar!

Hej, undersköterskor och vårdbiträden! Hemtjänsten behöver er i sommar!

Som medarbetare i hemtjänsten åker du hem till personens egna hem och hjälper till med exempelvis:
* Personlig omvårdnad
* Lagar mat
* Gör inköp
* Städar och tvättar
* Dokumenterar och rapporterar om brukaren och ditt arbete
* Har kontakt med anhöriga

Om du blir aktuell för anställning kommer du att gå en introduktionsutbildning där du tillsammans med andra sommarvikarier förbereds inför ditt sommarvikariat. Om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete sedan innan och erbjuds sommarvikariat kan du även börja arbeta som timvikarie redan under våren.


Kvalifikationer
* 18 år fyllda
* Som undersköterska är det krav på godkänd utbildning motsvarande vårdprogrammet på gymnasiet.
* Ingen särskild utbildning krävs för att arbeta som vårdbiträde men det är meriterande om du är i pågående omvårdnadsutbildning som exempelvis undersköterske-, sjuksköterske- eller läkarprogrammet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av annat omvårdnads-, service- eller socialt arbete eller är i pågående utbildning som arbetsgivaren anser lämplig för anställningen.
* Kunna cykla och/eller B-körkort för manuellväxlad bil.

Inom vården möter du människor i både glädje och sorg och det ställer stora krav på gott bemötande med alla du träffar i ditt arbete och att du är lyhörd för andras behov och kan samarbeta med dem du möter i arbetet. Du ska sätta din brukares bästa i fokus men även följa de rutiner och regler vi har.

Vi har många brukare som inte har svenska som första språk och därför är det meriterande om du kan fler språk. Men för att instruktioner och dokumentation ska ske på ett säkert och förståeligt sätt måste du kunna behärska det svenska språket obehindrat både i tal och när du skriver.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen tar inte emot ansökningar via e-post eller post.
För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Bemanningsenheten
Telefon 040-34 20 00
Email Mejla Bemanningsenheten
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Säsongsjobb, Vikariat
Hemsida http://www.malmo.se/malmobehoverdig
Sista ansökningsdag 30 juni 2019 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Nu söker vi undersköterskor och vårdbiträden till hemtjänsten sommaren 2019.

Hemtjänsten hjälper personer med dagliga sysslor i det egna hemmet dygnet runt hela året och alla helgdagar.

Många medarbetare som har arbetat som sommarvikarier hos oss säger att det var då deras intresse för att arbeta inom vården startade. Flera av våra sommarvikarier har också utbildat sig vidare till exempelvis undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Kanske är det här startskottet till din framtida anställning?