Biståndshandläggare i ordinärt boende

Biståndshandläggare i ordinärt boende

Som biståndshandläggare kommer du att ansvara för myndighetsbeslut för äldre och funktionshindrade. Detta innebär att utreda, pröva, besluta och följa upp beslut kring den enskildes behov av bistånd enligt gällande lagstiftning. I ditt arbete kommer du att möta den enskilde i hemmet. Det är viktigt att kunna samverka med andra yrkeskategorier och ta hjälp av annan kompetens vid behov. Samarbete och samordning är en stor del av arbetet. Du medverkar även i planering, uppföljning och utveckling av verksamheten samt samverkar med andra myndigheter.

Kvalifikationer
Socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Du har god kunskap om målgruppen och kan uttrycka dig på ett professionellt sätt både i tal och i skrift. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och har lätt för att prioritera. Du har även förmåga hantera och kritiskt granska synpunkter och klagomål. Erfarenhet av myndighetsutövning samt att arbeta i en politiskt styrd organisation är meriterande men inget krav. Meriterande är om du arbetat i Procapita och Mina planer/SVPL-IT samt om du har kunskaper om Socialstyrelsens utredningsmodell IBIC.

Vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Johan Larsson
Telefon 070-9148383
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 6 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var med och bygg morgondagens vård och omsorg - Malmö behöver dig!