Arbetsterapeut till Särskilt boende

Arbetsterapeut till Särskilt boende

Som arbetsterapeut hos oss är du med och skapar viktiga förutsättningar för patienten att leva ett så självständigt, delaktigt och meningsfullt liv som möjligt genom bland annat rehabilitering, träning och hjälpmedelsförskrivning. Kort och gott handlar detta om att ge möjligheter till ett bättre, tryggare och friskare liv för dem som vi arbetar kring.
Du kommer att arbeta i team kring patienten i samverkan och samarbete med sjukgymnast/fysioterapeut, omvårdnadspersonal, sjuksköterska och sektionschefer. Teamets samarbete är en förutsättning för en bra vård och det är också så vi arbetar. Du måste därför vara en relationsbyggare som ser värdet i andras kompetenser.
Vi erbjuder ett stimulerande och varierande arbete där du träffar patienter med olika diagnoser, funktionshinder och livssituationer. Hos oss är det viktigt med ett nära ledarskap och en god arbetsmiljö där du trivs med ditt arbete på arbetsplatsen. Du kommer att vara viktig i det arbete vi nu har framför oss när vi bygger en ny organisation.


Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och ansvarstagande legitimerad arbetsterapeut som värdesätter sin och andras förmåga att bemöta både patienter, anhöriga och kollegor på ett respektfullt och professionellt sätt.
Erfarenhet av arbete på särskilt boende, inom yrkesområdet och kommunal verksamhet är meriterande. Ett plus är också om du tidigare handlett omvårdnadspersonal och arbetat med hjälpmedelsförskrivning.
Avgörande för att göra ett bra jobb är att du visar på en lyhördhet för den enskildes behov. För framgångsrik samverkan mellan olika personalkategorier krävs flexibilitet, god självinsikt samt god samordnings- och samarbetsförmåga. Du ska även kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ, kunna prioritera, vara strukturerad och bra på att organisera och planera ditt arbete. Att kunna kommunicera flytande i tal och skrift på svenska är ett krav.
Du är varmt välkommen till oss och du kommer som ny i vårt gäng att få en introduktion som är anpassad till din kompetensnivå och erfarenhet.
Vi tillämpar löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag.

Vi i hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen är, med våra 6 400 medarbetare, Malmö stads största förvaltning. Vi har det samlade ansvaret för Malmös hemtjänst, vårdboende, mötesplatser, hemsjukvård och rehabilitering. Tillsammans skapar vi en dynamisk och framtidssmart organisation. En organisation som kan möta dagens behov och framtidens utmaningar. Med engagemang, nyfikenhet och hjärta gör vi vardagen enklare för tiotusentals Malmöbor. Var och med och bygg morgondagens vård och omsorg Malmö behöver dig!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Bengtsson
Telefon 070-5346523
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Särskilt boende står inför stora spännande utmaningar utifrån det nya Hälso- och sjukvårdsavtalet och där vi ser dig som en drivande och viktig inspiratör i arbetet med implementeringen. Vi står också inför en stor demografisk förändring och utveckling av teknologi som ställer högre krav på framtidens arbetsterapeut i den kommunala hemsjukvården.
Nu utökar Rehabenheten särskilt boende med en arbetsterapeut.