Vikarierande biträdande rektor till Hermodsdalsskolan

Vikarierande biträdande rektor till Hermodsdalsskolan

Hermodsdalsskolan söker nu dig som vill ta dig an uppdraget som vikarierande biträdande rektor med ansvar för årskurs 7-9! Som biträdande rektor är du underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en bakgrund inom skola, fritidshem eller förskola samt en akademisk examen. Vi ser gärna att du tidigare arbetat i årskurs 7-9, men det är inte ett krav. Det är meriterande om du tidigare haft någon form av ledningsuppdrag, men det behöver inte vara som biträdande rektor. Har du något ledarutvecklingsprogram och/eller rektorsutbildning med dig i bagaget är det ett plus. Det är också en fördel om du har kunskap och ett intresse för digitalisering och IKT. Vi förutsätter att du har goda ledaregenskaper; att du är en tydlig pedagogisk ledare som initierar och driver skolutveckling utifrån uppställda mål. Din goda kommunikativa förmåga gör att du är lyhörd och har lätt för att påverka; skapa intresse, delaktighet och engagemang och förståelse hos dina medarbetare och kollegor. Du får gärna ha kunskap kring lågaffektivt bemötande. Du måste vara en god lagspelare och tycka det är roligt att arbeta tillsammans med andra; i ledningsgrupp såväl som i andra konstellationer. För att klara uppdraget är det viktigt att du har förmåga att skapa strukturer, att du håller deadlines och följer upp det du är ansvarig för. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ulrika Bokelund
Telefon 0733-43 96 28
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Hermodsdalsskolan är en F-9 skola med ca 530 elever och en fritidsverksamhet med 150 barn. Skolan arbetar för goda relationer mellan vuxna, barn och vårdnadshavare. Lektionerna har en tydlig struktur där alla lärare arbetar efter samma modell. Fritidsverksamheten står för god pedagogisk miljö och utgår från barnens intresse och nyfikenhet. Vi utgår från ett heldagsperspektiv. Hermodsdalsskolan deltar sedan HT16 i Malmö Högskolas försöksverksamhet med övningsskolor och övningsförskolor. Försöksverksamheten syftar till att höja kvaliteten i lärarutbildningen och därmed stärka studentens professionsutveckling genom fördjupad samverkan mellan högskola och övningsskola. Försöksverksamheten syftar till ett ökat samarbete mellan handledare, student och VFU-lärare. Då vi på Hermodsdalsskolan är en 1-1-skola ser vi att du är van vid att använda datorn som administrativt stöd. Vi använder bland annat Infomentor och Googles alla verktyg dagligen i vår verksamhet. Vi delar gärna våra kunskaper och erfarenheter med varandra, bland annat har vi IT-TeachMeet några tillfällen per år där all pedagogisk personal får chansen att visa upp goda exempel från verksamheten.