Utvecklingssamordnare inriktning SYV till Pedagogisk Inspiration

Utvecklingssamordnare inriktning SYV till Pedagogisk Inspiration

Som utvecklingssamordnare för studie- och yrkesvägledning kommer du att arbeta för att säkerställa likvärdigheten utifrån gemensamma riktlinjer för studie- och yrkesvägledning i grund- och gymnasieskola. I ditt uppdrag ingår att: * utveckla studie- och yrkesvägledningen inom såväl grund- som gymnasieskola samt, i relevanta delar, mot vuxenutbildningen. * utveckla samarbete och arbetssätt i både grund- och gymnasieskola för att säkerställa elevernas tillgång en tidsenlig och kvalitativ vägledningskompetens. * ansvara för en sammanhållen och målinriktad kompetensutveckling av studie-och yrkesvägledarna. * arbeta för att vägledningen i alla delar organiseras och utformas kompensatoriskt utifrån Malmös socioekonomiska förutsättningar. * tillsammans med gymnasie- och vuxenutildningsförvaltningens IM-samordnare säkerställa att utbud samt in- och utgångar på introduktionsprogrammen är tydliga och går att vägleda mot. * tillsammans med företrädare för respektive verksamheter utveckla systematik och målstyrning. * säkerställa samarbete med företrädare för arbetsmarknaden, lärosäten, fristående aktörer inom utbildningssektorn och civila samhället. * bevaka ny lagstiftning och sprida utveckling inom området. * företräda Malmö stad nationellt i frågor som rör studie- och yrkesvägledning. Som utvecklingssamordnade på Pedagogisk Inspiration rapporterar du till ansvarig chef på avdelningen, men även kontinuerligt till förvaltningsledningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning minst motsvarande kandidatnivå. Du har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsprocesser. Vi ser även att du har erfarenhet av arbete inom skola. Det är meriterande om du har processledarutbildning. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du även har ytterligare språkkunskaper. För att lyckas i uppdraget har du en god strategisk förmåga och intresse för att systematiskt driva och stimulera utvecklingsarbete inom studie- och yrkesvägledningsområdet. Du har förmåga att se nya och alternativa lösningar för att uppnå resultat. Du har god kunskap om och insikt i de styrdokument som reglerar skolans arbete. Som person är du kommunikativ och bygger goda relationer. Du har en digital kompetens och förståelse för betydelsen av tidsenliga lärverktyg.

Tjänsten avser en visstidsanställning i två år med goda möjligheter till förlängning. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Eva Hallberg
Telefon 0709-501330
Email Mejla Eva Hallberg
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 5 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsavdelning för förskole-och grundskoleförvaltningen samt gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Avdelningen möter ofta en komplex uppdragsbild och därför är det viktigt att vi är en formativt lärande organisation där delarkultur och kunskapsspridning råder. Just nu söker Pedagogisk Inspiration en utvecklingssamordnare med inriktning att utveckla verksamheten för studie- och yrkesvägledning. Välkommen med din ansökan!