Två lärarassistenter sökes till våra centrala SU-grupper

Två lärarassistenter sökes till våra centrala SU-grupper

Lärarassistentens uppdrag är elevsocialt med administrativa inslag. Det innebär att ditt ansvarsområde är att vara en resurs som kan stödja och avlasta lärarens uppdrag. Du kommer att ingå i ett lärarlag och stödja arbetet kring elever som har behov av omfattande stödinsatser i åk 1-6. Som lärarassistent planerar, informerar, dokumenterar och stödjer du elever i deras studiesituation, samt koordinerar samarbeten med ordinarie skolor, vårdnadshavare, socialtjänst och barn- och ungdomspsykiatrin. Stöd i undervisningssituationer kan förekomma, och övriga arbetsuppgifter kopplat till undervisningsgruppens verksamhet som exempelvis inköp kan tillkomma.

Eleverna läser enlig Lgr 11 och vi följer samma styrdokument som övriga kommunala grundskolor i Malmö stad.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har slutförd och godkänd gymnasieutbildning och för uppdraget adekvat utbildning. Exempelvis är det meriterande med utbildning inom pedagogik, socialt arbete, behandlingsarbete, hälso- eller beteendevetenskap. Du har en god kännedom om funktionsvariationer och hur man på bästa sätt kompenserar för dessa. Tjänsten kräver erfarenhet av arbete med barn med olika funktionsvariationer som autismspektra och NPF.

Du är ansvarsfull, kommunikativ och samarbetar väl med andra. Du har god förmåga att dokumentera. Har du tidigare erfarenhet av arbete i SU-grupp är det meriterande. Som person är du trygg, lugn, flexibel, tydlig, lösningsorienterad och stabil. Vidare är du stresstålig och bibehåller lugnet i alla situationer. Ditt lugn visar sig i ditt lågaffektiva bemötande. Du har kompetens, intresse och engagemang i ditt arbete med såväl elever och lärare som med andra samarbetspartners.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Christina Törnkvist
Telefon 0768-970794
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Assistent, Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 2 juni 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!