Sugen på något nytt? Mellersta Förstadsskolan söker lärare i ma/NO

Sugen på något nytt? Mellersta Förstadsskolan söker lärare i ma/NO

Vi söker en lärare i ma/no för årskurs 6-9. Mentorskap ingår i tjänsten. Vi ser att Du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet med eleven i centrum, där fokus ligger på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen. Du kan ta initiativ, har lätt för att samarbeta med både barn och vuxna, är en god kommunikatör och har ett lösningsfokuserat synsätt. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet i arbetslaget samt bidra till arbetslagets och därmed elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i matematik och no-ämnen, gärna även i teknik, för årskurserna 6-9. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Du leder och organiserar arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Du utvecklar ditt arbete utifrån evidensbaserad forskning i praktiken. Du har god vana av och kännedom om att arbeta med digitala verktyg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning i något/några av ovan angivna ämnen och årskurser. Det är meriterande om du är van vid att arbeta formativt, språkutvecklande samt med stödstrukturer i din undervisning för en tillgänglig lärmiljö. Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Du klarar av utmaningar, deltar i skolans utveckling, är stresstålig och har hög social kompetens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs god svenska i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Nina Svensson
Telefon 070-813 42 85
Email Mejla Nina Svensson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://bit.ly/2DBy2EB
Sista ansökningsdag 23 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Nu har du chansen att ta sista platsen som finns kvar i det team som flyttar in i nyrenoverade Mellersta Förstadsskolan, med anor som folkskola sedan 1898. Här nystartar vi en modern högstadieskola i augusti 2019. Skolan rymmer 390 elever och har moderniserats och renoverats för att ge förutsättningar för högkvalitativt lärande i en trygg och trivsam studiemiljö. Då vi utökar elevantalet har vi redan rekryterat övriga tjänster och saknar nu bara den sista pusselbiten en lärare med legitimation i matematik och NO. Då söktrycket varit stort kommer alla dina kollegor att vara ämnes- och stadiebehöriga lärare. På vår skola arbetar vi tillsammans med gemensamt fokus på både lärande och trivsel för både elever och personal. Du välkomnas till ett utvecklingsorienterat team med intresse för IKT, skolutveckling med resultatfokus byggt på analys av vår verksamhet, systematik samt ett aktivt mentorsarbete. Alla skolans elever har en egen digital enhet och våra läromedel och lärverktyg är i stor utsträckning digitala. Vi har arbetat fram en gemensam pedagogisk inriktning som bygger på beprövad erfarenhet och pedagogisk forskning om framgångsrik undervisning, vilken är ett stöd för att utveckla både elevernas lärande och förutsättningar för lärande. På följande sida hittar du en film om vår verksamhet och dina ev. blivande kollegor: https://pedagog.malmo.se/2019/02/14/systematiskt-kvalitetsarbete-i-praktiken-vi-ska-gora-det-tillsammans-3/ Välkommen med din ansökan!