Studie- och yrkesvägledare till Värner Rydénskolan

Studie- och yrkesvägledare till Värner Rydénskolan

Vi söker en studie- och yrkesvägledare som skapar möjligheter för våra elever att ta vara på sina drömmar och önskemål men som också kan vägleda dem till realistiska mål för fortsatta studier och yrkesval.

Förutom de sedvanliga arbetsuppgifterna ska du som studie- och yrkesvägledare på Värner Rydénskolan tillsammans med övriga pedagoger stödja eleverna i deras utveckling till att tro på sig själv och sina förmågor. Du ska ge eleverna redskap för att kunna granska och ta ställning till olika frågor som rör deras egna framtid. Du ska leda de yngre eleverna och deras pedagoger i elevernas utveckling av kunskaper om olika yrken och vad som krävs för att kunna utbilda sig till drömyrket. Du ska kunna utmana de äldre eleverna i deras uppfattningar om olika yrken och i deras yrkesdrömmar för att de ska se sina möjligheter till framtida, realistiska utbildnings- och yrkesval även utanför deras referensramar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen inom studie- och yrkesvägledningsprogrammet motsvarande 180 högskolepoäng. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med studie- och yrkesvägledning. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet. Dina arbetssätt och metoder för att utföra arbetet som studie- och yrkesvägledare grundar sig i aktuell forskning. Du har förmågan att kunna ge eleverna ett bra underlag för val av sina fortsatta studie- och yrkesval utan att de begränsas av kön, social eller kulturell bakgrund.

I din roll som studie- och yrkesvägledare på Värner Rydénskolan genomför du ett kontinuerligt utvecklingsarbete som sker i nära samarbete med pedagogerna på skolan. Därför är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer med såväl personal som med elever.

Du har god datorvana och har en god svenska i tal och skrift.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mats Nilsson
Telefon 0703-744544
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Värner Rydénskolan är en F-9 skola med ca 500 fantastiska elever. Våra starka och kreativa medarbetare utgör drivkraften i att skapa en skola där alla elever ska lyckas. Vår ambition är att erbjuda dig ett förtroendefullt klimat där medarbetare och ledning arbetar sida vid sida för att bygga varje elevs bästa skola. Värner Rydénskolan är en spännande och utmanande arbetsplats där vi just nu fokuserar på våra utvecklingsområden ökat lärande, ökad trygghet och studiero och ökad närvaro. Tycker du detta låter intressant? Då har du möjlighet att bli vår kollega och göra skillnad på riktigt för våra elever!