Studie- och yrkesvägledare till Malmö Idrottsgrundskola

Studie- och yrkesvägledare till Malmö Idrottsgrundskola

Till Malmö Idrottsgrundskola söker vi nu en studie- och yrkesvägledare. Du kommer att ha en central roll i skolans arbete med studie- och yrkesvägledning, såväl på strategisk nivå som på operativ nivå. Du är också en resurs som kan stötta övrig personal i arbetet med studie- och yrkesvägledning samt genomföra aktiviteter med elever, lärare och rektor. Prao i åk 8 och gymnasiesamtal i åk 9 är några av de aktiviteter som vi vill att du arbetar med. Vi vill att ditt arbete bidrar till: - ökad behörighet för gymnasiestudier för eleverna - minskat antal avhopp och omval i gymnasieskolan. - att fler elever attraheras av yrkesprogrammen. - att utmana traditionella könsroller i val av yrken och utbildning. - ökad kunskap om arbetslivet och dess villkor hos eleverna. - utveckling av forum för samverkan och samarbeten över förvaltningsgränserna samt med arbetsliv och omgivande samhälle.

Kvalifikationer
Du har studie- och yrkesvägledarexamen och erfarenhet inom utbildning på grundskolenivå. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat på grundskolans högstadium. Du har vana att arbeta både självständigt och i grupp. Du har god samarbetsförmåga, är utåtriktad, proaktiv och har ett coachande förhållningssätt. Som person är du även självgående, förtroendeingivande och flexibel.

Tjänsten avser en deltidstjänst på 40 %. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ola Kjerström
Telefon 0708-617312
Email Mejla Ola Kjerström
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Malmö Idrottsgrundskola är en 7-9 skola med undervisningslokaler på Swedbank stadion, där även Malmö Borgarskolas idrottsgymnasium bedriver undervisning, och Atleticum. Skolans profil är idrott och samtliga elever är aktiva idrottsungdomar. Skolan erbjuder, förutom lagstadgad undervisning, daglig schemalagd idrottsträning i fotboll, friidrott, simning, simhopp, racketsport, innebandy, basket, ishockey, handboll, konståkning och gymnastik.