Specialpedagog eller speciallärare till Geijerskolan

Specialpedagog eller speciallärare till Geijerskolan

I tjänsten kommer det ingå att undervisa, handleda, genomföra screeningar, utredningar och pedagogiska kartläggningar, vara kontaktperson för externa aktörer, analysera resultat samt föreslå insatser och åtgärder för högre måluppfyllelse. Vi ser gärna att du kan arbeta med språkstörningar och talpedagogiskt stöd. Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam. Det pedagogiska arbetet sker företrädesvis tillsammans med lärare, men även som arbete med enskilda elever och i mindre grupp. Som Specialpedagog hade du fokuserat mer på organisations-, grupp och individnivå och som speciallärare hade du fokuserat mer på att planera och genomföra undervisningen. Gemensamt för rollerna är ändå att du arbetar med kartläggning, handledning och observation av enskilda barn, elever och grupper. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt påverkar aktivt och stimulerar eleverna till att utvecklas så långt som möjligt för att uppfylla kunskapskraven. Du genomför utbildning för och handledning av medarbetare samt är ett stöd till ledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med antingen specialpedagogsexamen eller speciallärarexamen. Det är meriterande om du har utbildning eller tidigare erfarenhet av talpedagogik och du behöver vara kunnig i olika modeller för läsinlärning och skrivutveckling. Har du också tidigare erfarenhet av undervisning mot de tidigare åren samt i rollen som specialpedagog respektive speciallärare är det också ett plus. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har en god förmåga att omsätta läroplanens och skollagens innehåll till praktik. Du tycker om att arbeta med, samt har god kompetens i matematikutveckling och du har erfarenhet av pedagogiskt arbete med digitala verktyg. Då arbetet bedrivs i arbetslag förutsätter detta en god samarbetsförmåga. Du ser eleverna i ett helhetsperspektiv och har med ett positivt förhållningssätt förmågan att skapa goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Ericsson
Telefon 0721-834551
Email Mejla Anna Ericsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 mars (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Geijerskolan är belägen på Limhamn och har flyttat in i sina nya fina lokaler utmed Västanväg. Vi vill nu bredda vår verksamhet med mer kompetens! Geijerskolan är en F-6 skola med ca 580 elever som verkar efter mottot att vi ska leverera varje elevs bästa skola. På Geijerskolan har vi ett salutogent förhållningssätt vilket gör att vi fokuserar på det som fungerar/är sunt och gör mer av det. Vi tror på ledorden att om vi ska vara varje elevs bästa skola behöver vi vara varje medarbetares bästa arbetsplats. Läs mer och sök nedan om du vill vara med på vår resa och vår målsättning att bli Sveriges bästa skola? För att läsa mer om din potentiellt blivande chef och rektor på Geijerskolan, Anna Ericsson, och hennes tankar om Geijerskolan, sitt uppdrag som rektor och Malmö stad som arbetsgivare, läs mer här: https://bit.ly/2XKSTyF