Speciallärare/specialpedagog sökes till Sundsbroskolan

Speciallärare/specialpedagog sökes till Sundsbroskolan

Som specialpedagog/speciallärare och ska du arbeta med kartläggning, handledning och observationer av både enskilda elever och grupper. Du arbetar för utveckling av lärmiljöer och genomför pedagogiska utredningar, utformar anpassningar och åtgärdsprogram, alternativt stöttar pedagoger i delar av detta. Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse. Du är ett stöd till ledningen i arbetet med barn och elever i behov av särskilt stöd och medverkar vid verksamhets- och metodutveckling. Du ingår i elevhälsoteamet och arbetar i nära kontakt skolledningen. Du har ett salutogent förhållningssätt och arbetar för att alla elever ska vara trygga och ha möjlighet att nå målen för ämnena.

Kvalifikationer
Du är legitimerad grundskollärare och har specialpedagogexamen alternativt speciallärarexamen.
Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som specialpedagog/ speciallärare och är bekväm i att förstärka arbetet i både svenska och engelska.
* Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet.
* Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån den individuella elevens behov eller elevgruppens behov.
* Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att både bli rolig, inspirerande och utmanande.
* Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor.
* Du har god datorvana och erfarenhet av att använda IT i din undervisning.
* Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Mia Ever
Telefon 0708-44 64 81
Email Mejla Mia Ever
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Skolan som startades 2012 är belägen i Bunkeflostrand, är en F-6 skolan med ca 800 elever och utgör "skolan mitt i byn". Sundsbroskolans mål har fokus på en god studiemiljö och språkutveckling. Vi arbetar språkutvecklande och använder oss av bland annat kollegahandledning och kollegialt lärande. Elevernas måluppfyllelse är hög. Skolans åtagandemål med IKT, värdegrund, betyg- och bedömning är fokus på konferenserna. Behörigheten bland lärarna är god och måluppfyllelsen är hög. Tillsammans arbetar vi för att skapa rutiner och skapa en stimulerande skolkultur. Alla elever är väl förtrogna med att använda sig av chromebook i skolarbetet. Elevernas dokumentation och utvärdering är digital på mellanstadiet.