Socialpedagog till Sofielundsskolan

Socialpedagog till Sofielundsskolan

Som socialpedagog har du i uppdrag att stödja och coacha ungdomarna med fokus på det sociala samspelet. Du skapar goda relationer till eleverna och arbetar för att skapa trivsel i såväl klassrum som i skolans allmänna utrymmen under raster. Ditt mål är att varje elev ska trivas och få goda förutsättningar för sitt lärande. Du är en tydlig vuxen som för samtal, vägleder och motiverar eleverna, samt skapar förståelse för skolans och samhällets värden. Du är också ett stöd för eleverna när det kommer till konflikthantering och socialisering i grupp och hjälper dem till ett positivt förhållningssätt och bemötande. Arbetet sker både på individ- och gruppnivå och präglas av lösningsfokuserad och coachande samtalsmetodik. I rollen arbetar du med normer och värderingar med utgångspunkt i styrdokument och handlingsplaner. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Tjänsten ingår i skolans trygghetsteam och tillsammans leder och utvecklar ni det elevsociala arbetet på skolan. Som socialpedagog samarbetar du med vårdnadshavare, pedagoger, elevassistenter och personal från elevhälsan. Samverkan med andra aktörer utanför skolan kan även ingå i arbetet. Du kommer till en början ha placering mot en specifik årskurs och även arbeta på fritidshemmet på eftermiddagarna för att möjliggöra stöd under elevernas hela skoldag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning, alternativt en pedagogisk examen och en socialpsykologisk påbyggnadsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete, elevhälsoarbete och att leda samtal. Vi ser positivt på om du har kunskaper i fler språk än svenska. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som har lätt för att skapa förtroendefulla relationer med såväl ungdomar som vuxna. Du kan vara lugn och behärskad, även i svåra situationer, är trygg i dig själv och har ett förhållningssätt som stämmer överens med vår värdegrund. Det är viktigt att du har en öppenhet inför mötet med ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar och kan se sociala normer ur olika perspektiv. Då vi arbetar i arbetslag är din förmåga att samarbeta och vara anpassningsbar mycket viktig. Ditt fokus ligger både på den enskilda elevens behov, liksom på den stora elevgruppens. Du är en person som vågar utmana och konfrontera och låter dig inte nedslås vid motgångar. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att vara en förebild och göra skillnad för våra elever. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Kristina Bång
Telefon 0731-435310
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Sofielundsskolan är en skola i förändring som speglar Malmös mångfald. Du har nu möjlighet att vara en del av vår skolas positiva utveckling! Sofielundsskolan ligger i utbildningsområde Innerstaden. Vi har idag cirka 520 elever i årskurs F-9, varav drygt 220 är inskrivna på fritidshem. Skolan är nyligen ombyggd och totalrenoverad. Vi kan erbjuda dig en inspirerande arbetsplats där vi sätter eleven i fokus. På Sofielundsskolan präglas arbetet av en positiv elevsyn och höga förväntningar. Vi har ett språkutvecklande arbetssätt i alla verksamheter då vi har en språklig mångfald hos eleverna. Vårt mål är att tillsammans med föräldrar och elever skapa en god verksamhet med hög kunskapsnivå och stor social kompetens som ger våra elever de bästa förutsättningar för att skapa Varje elevs bästa skola!