Skolbibliotekarie till Videdalsskolan

Skolbibliotekarie till Videdalsskolan

Vill du vara med och skapa varje elevs bästa skola? Vill du ha fantastiska arbetskamrater? Vill du arbeta med motiverade elever med höga förväntningar? Nu har du chansen att vara med och bygga upp ett skolbibliotek i världsklass på Videdalsskolan. Ditt uppdrag är att: - Stärka elevernas digitala kompetens - Handleda och undervisa i informationssökning, ge verktyg för informationshantering och källkritik - Arbeta tillsammans med skolans pedagoger kring olika ämnen/teman och delta aktivt i planering, genomförande samt uppföljning av undervisning och projekt med elever. - Bedriva olika läsfrämjande projekt med eleverna - Leda pedagogiska aktiviteter i klassrum och bibliotek - Organisera kulturella aktiviteter och samarbetar med såväl interna som externa aktörer inom området - Vara verksam inom olika arenor, tex klassrum, biblioteket, bloggar och sociala medier - Fortbilda och handleda skolledning och pedagogisk personal - Ge stöd till lärare och elever i deras litteratur-och medieanvändning - Skapa och organisera fysiska och digitala lär resurser - Etablera kontakter med andra bibliotek och högskolor.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för uppdraget krävs: - Examen från biblioteks- och informationskunskapsprogrammet eller motsvarande. - Kunskap inom området medie- och informationskunnighet (MIK) - Kunskap om pedagogik och skolans styrdokument - Hög IKT kompetens/kunskap om digitala verktyg, tex GAFE Meriterande kompetenser är: - Kunskap om språkutveckling, läs- och kommunikationsförmåga i en vidgad textvärld - Kännedom om kompensatoriska hjälpmedel. - Tidigare erfarenhet av arbete på skolbibliotek. - Annan pedagogisk erfarenhet . Erfarenhet av arbete med elever F-9

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Peter Sandén
Telefon 076-8533314
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 okt (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!