Skolbibliotekarie till Oxievångsskolan

Skolbibliotekarie till Oxievångsskolan

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla biblioteksverksamheten på vår 7-9 enhet med digitalisering och läsfrämjande i fokus. Du kommer att vara en del av ett progressivt team, och deltar i skolans utvecklingsgrupp samtidigt som du kommer att ha möjlighet att utveckla och styra skolbiblioteksverksamheten i årskurs 7-9. Du arbetar främjande och organiserar för ett digitalt lärande och tillsammans med DigiMIK-teamet bildar ni hjärtat i skolans utvecklingsprocesser. Genom läslust och digitaliseringens möjligheter arbetar du för ett fördjupat lärande i varje klassrum. Du kommer att vara kulturombud och drivande i kulturaktiviteter mot eleverna. Mer information om skolan och DigiMIK hittar du här https://digimikovgr.skola.malmo.se/ instagram.com/digimikpaov

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap. Det är också viktigt att du har kunskap inom medie- och informationskunnighet (MIK) samt intresse i processen av skolans digitalisering. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att driva pedagogiskt kvalitets- och utvecklingsarbete alternativt tidigare erfarenhet från skolbibliotek. Du bör vara en drivande person med intresse för skolutveckling!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nyberg
Telefon 0701-495840
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration, Arkiv & Bibliotek, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 apr 2019 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Oxievångsskolan är numera en av Malmö stads största grundskolor med 800 elever och 140 personal. På Oxievångsskolan finns två skolbibliotek, ett för F-6 och ett för 7-9. Skolbiblioteket på Oxievångsskolan är ett prisbelönt Skolbibliotek i världsklass (2018, 2019). I Oxie har det dessutom satsats på skolbibliotekarier på alla skolor vilket innebär att nätverket med skolbibliotekarier kan driva skolbiblioteksutveckling och kulturella aktiviteter tillsammans. Nu har du chansen att söka jobbet som skolbibliotekarie på vår 7-9 enhet! Styrkan på skolan är det starka samarbetet i vårt DigiMIK-team som består av rektor, skolbibliotekarier och digitaliseringspedagog!