Rektor till Kommunikationsskolan

Rektor till Kommunikationsskolan

Som rektor på Kommunikationsskolan leder du, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lagar och förordningar samt övriga styrdokument på nationell och kommunal nivå. Du har huvudansvaret för det pedagogiska utvecklingsarbetet på skolenheten. Du ansvarar för elevernas måluppfyllelse, arbetsmiljö, budget, personal och det systematiska kvalitetsarbetet. Här får du förmånen att leda en grupp av 34 väldigt kompetenta medarbetare som brinner för att arbeta med just vår elevgrupp. Nuvarande rektor, som går i pension till sommar och som har startat och byggt upp verksamheten, beskriver skolan som en oavbrutet spännande verksamhet som alltid är utmanande och där det alltid går att lära sig och göra saker bättre. Det är en liten verksamhet och i din ledningsgrupp ingår en biträdande rektorskollega (50%) samt en administrativ chef som arbetar deltid på kommunikationsskolan. Du rapporterar till utbildningschefen och ingår i utbildningsområdets rektorsgrupp med 14 andra rektorer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå, i vilken ingår pedagogiska utbildningsmoment. Du har genomgått rektorsutbildning eller har möjlighet att inom senast ett år påbörja rektorsutbildningen. Det är en förutsättning att du har tidigare skolledarerfarenhet alternativt annan likvärdig ledar- eller chefserfarenhet. Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och om du har slutfört någon ledarutvecklingsutbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i skolverksamhet F-9 samt fritidshem och det är ett stort plus om du har erfarenhet av mångkulturell skolmiljö och specialverksamheter. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs med en roll där du balanserar vad du väljer att själv agera på och vad du delegerar till dina medarbetare och chefskollegor. Du är mål- och resultatorienterad samt analytisk i din problemlösningsstil utan att tappa siktet om visionen för varje elevs bästa skola.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Fahrudin Zejnic
Telefon 0733-527805
Email Mejla Fahrudin Zejnic
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Kommunikationsskolan riktar sig till elever med grav språkstörning från hela Malmö och är en gren inom grundskolan. Vi har drygt 75 elever i skolår 1-9, och finns på Värner Rydénskolan och Geijerskolan. Vi följer grundskolans läroplan, men anpassar undervisningen efter våra elevers behov. För att läsa mer om Kommunikationsskolans verksamhet, kolla in sidorna på Malmo.se via länken: https://bit.ly/2GYyXTA