Rektor till Johannesskolan

Rektor till Johannesskolan

Vi söker dig som vill anta den spännande utmaningen att fortsätta att utveckla Johannesskolan och skapa förutsättningar för skolan att bli varje elevs bästa skola. Uppdraget som rektor på Johannesskolan innebär att du utifrån ramarna skolan mitt i världen och mitt i staden ska skapa en skola i framkant. Du ska driva en skola på vetenskaplig grund och beprövade erfarenhet i praktiken. Du kommer att ha ett samarbete med skolorna i verksamhetsområdet, som är utspridda över hela staden men där några av dem ligger precis i närheten. Som rektor har du lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. Du har det övergripande ansvaret för ekonomi, kvalitet och resultat inom skolenheten och är direkt underställd utbildningschef. Till din hjälp har du tre biträdande rektorer och en administrativ chef. Tillsammans med övriga chefer och ledare ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen ska präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap ska präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du ska vara drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och föräldrar samt att våra arbetsplatser är kända för att ge de allra bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Vi söker en kommunikativ och relationsskapande rektor som utvecklar och uppmuntrar medarbetare och föredrar att arbeta i grupp. För att vara aktuell ska du ha en akademisk utbildn ing med minst 180 hp med pedagogisk inriktning. Det är också ett krav att du har erfarenhet av att arbeta som skolledare eller annan likvärdig chefserfarenhet. Har du genomfört rektorsprogram, ledarutvecklingsprogram eller annan relevant ledarutbildning är det meriterande. Erfarenhet av att leda andra chefer är också meriterande. Du är en lugn person med hög energinivå som som ser positivt på framtiden. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation kring mål, resurser, förväntat resultat. Du är flexibel, har charm och en förmåga att stödja andra. Du är också en analytisk problemlösare som alltid har relevant information till hands. För att trivas och lyckas på Johannesskolan är det viktigt att du har ett intresse för och är beredd att ta tag i arbetet med den systematiska skolutvecklingen tillsammans med dina medarbetare.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Caroline Ekstrand
Telefon 0708295872
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!