Modersmålslärare i olika språk för undervisning i grundskola

Modersmålslärare i olika språk för undervisning i grundskola

Modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet i skolans olika ämnen. Du motiverar och entusiasmerar eleverna. Du arbetar aktivt med elevernas utveckling så att de når kunskapsmålen. Du ger dina elever ett sammanhang under skoldagen och bidrar till elevernas integration genom att vara brobyggare mellan vårdnadshavare och skolan. Du använder dig av digitala hjälpmedel och pedagogiska verktyg i undervisningen. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor arbetar för att utveckla undervisningen.

Kvalifikationer
Du har en svensk eller utländsk lärarexamen alternativt en utländsk akademisk examen. Du har goda kunskaper i svenska språket, minst motsvarande gymnasiets svenska 3. För att bli aktuell för tjänsten krävs mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i modersmålet. Du har ett nutida språkbruk och följer den språkliga utvecklingen i modersmålet. Du har även tidigare erfarenhet av läraryrket i Sverige eller hemlandet. För tillsvidaretjänster gäller krav på svensk lärarexamen alternativt utländsk lärarexamen som av Högskoleverket bedömts som likvärdig med svensk. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. För arbetet krävs god didaktisk och pedagogisk förmåga. Du kan leda och organisera arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen. Det är meriterande om du har kunskaper i Office-programmen, Google Apps t.ex. Drive och Google Classroom.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö Stad. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid, Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Vill du jobba i en mångkulturell miljö och som lärare vara brobyggare mellan olika kulturer? Språkcentralen är en del av grundskoleförvaltningen i Malmö stad och vi söker nu modersmålslärare i flera olika språk. Som modersmålslärare arbetar du med modersmålsundervisning och studiehandledning på grundskolor och gymnasieskolor i Malmö stad. På Språkcentralen arbetar drygt 280 lärare som undervisar ca 15 000 elever i runt 50 språk på alla Malmös skolor. Vi ger våra lärare möjligheter för kompetensutveckling inom bland annat IT-pedagogik, studiehandledning och språkutveckling och samarbetar med Malmö respektive Lunds Universitet. Vi söker modersmålslärare i följande språk och i följande omfattning: * Armeniska - 17% * Azerbadjanska - 25% * Bulgariska - 10% * Färöiska - 11% * Hebreiska - 6% * Lettiska - 6% * Luganda - 22% * Mandinka - 6% * Mongoliska - 28% * Punjabi - 7,50% * Tigrinja - 20-25% * Ukrainska - 25% * Vietnamesiska - 75-100% * Wolof - 28%