Lärare i fritidshem till Karlshögsskolan

Lärare i fritidshem till Karlshögsskolan

Nu söker vi två fritidspedagoger till fritidshemsavdelningarna Skatten och Svarta pärlan på Karlshögsskolan. Vi söker dig som är driven och engagerad, som vill vara med och skapa varje elevs bästa fritidshem. Du kommer att ingå i arbetslag på skolan men även inom ett nätverk i rektorsområdet. En gång i månaden träffas fritidspedagoger inom rektorsområdet och arbetar med våra utvecklingsområden från vår åtagandeplanen.

I din roll som fritidspedagog hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och bedöma eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling.
Som fritidspedagog hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer.

Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med vår skolpersonal. Det kan även bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i idrott, musik eller bild ämnen under elevernas skolgång.Kvalifikationer
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt en fritidspedagogsexamen. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och vet hur du på ett effektivt sätt tillämpar dessa i det dagliga arbetet.

Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärmiljö, för våra elever, under hela dagen.

Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg.Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anna Perevski Kaiser
Telefon 0721-60 95 25
Email Mejla Anna Perevski Kaiser
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Karlshögskolan är en av Malmös minsta skolor och ligger i villaområdet Håkanstorp. På skolan går det cirka 100 elever och här känner barn och vuxna varandra vid namn vilket skapar trygghet. Karlshögsskolan är en f-3 skola med tillhörande fritidsavdelningar. Fritidshemmet samverkar med förskoleklass och skola. Skolan har hög måluppfyllelse. Vi erbjuder en trygg, rolig och lärorik tid för våra elever och medarbetare.

Karlshögsskolan bildar tillsammans med Bulltoftaskolan och Mölletoftaskolan, Bulltifta rektorsoråde. Inom rektorsområdet arbetar vi tillsammans med våra utvecklingsområden från vår åtagandeplan med gemensamma strukturerade träffar för förskollärare, fritidspedagoger och lärare. Under detta läsår riktar vi våra träffar mot IKT, undervisningskvalitet och att tydliggöra läroplanens mål. Inom rektorsområdet finns också en skolutvecklingsgrupp och EHT. Skolan samarbetar med Malmö Universitet och har ett nära samarbete med andra aktörer inom samhället.