Lärare åk F-3 till Rörsjöskolan

Lärare åk F-3 till Rörsjöskolan

Vi söker nu tre lärare för undervisning som klasslärare i åk 1 med start i augusti nästa läsår. Som lärare hos oss bedriver du en modern samt kreativ undervisning och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Ditt uppdrag är att stimulera elevernas utveckling och förbereda dem för fortsatt utbildning. Inför kommande läsår är skolan på väg att etablera en tydlig inriktning mot drama, kultur och estetiska lärprocessor. Du utvecklar den pedagogiska verksamheten till att bli både rolig, inspirerande och utmanande. I ditt uppdrag ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument och elevernas behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med ditt arbetslag. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för årskurs F-3. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på en mångkulturell skola, men vi söker framförallt dig som har den rätta viljan och inställningen för att tillsammans med oss driva skolan i enlighet med vår vision. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och tillämpar dem i det dagliga arbetet. Du är kreativ och kan anpassa ditt förhållningssätt, dina pedagogiska metoder och tekniker utifrån elevernas behov. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och att du arbetar utifrån att den tid de har hos oss är väldigt betydelsefull för deras framtida möjligheter. I ditt uppdrag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är ansvarstagande. Du kommer att ingå i ett arbetslag med tydlig stöttning av en mentor, som ny på vår skola. Vi söker dig som: - är trygg och prestigelös - har en god samarbetsförmåga - är självgående och har självdistans -bidrar med glädje och humor på arbetet - ser att en god utsikt över din omgivning och självinsikt representerar två viktiga delar i det vi kallar ett hälsosamt medledarskap, något vi främjar hos alla på Rörsjöskolan. - är handlingskraftig Det är nödvändigt att du behärskar god svenska i tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Landén
Telefon 0734-215316
Email Mejla Ingrid Landén
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 apr (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Rörsjöskolan är en F4 skola med cirka 450 elever i fyra paralleller. Vår nya skolbyggnad står klar i juni och där avser vi placera våra klasser i åk 1 och förskoleklass inför nästa läsår. Vi utökar succesivt vårt elevantal de kommande åren. Vi kommer att utöka elevantalet och blir på några års sikt en skola för årskurserna F-6. Skolan finns i Rörsjöstaden, vid Värnhem, i närheten av såväl grönområden som kulturella aktiviteter. Lokalerna är ljusa, färgglada och vi arbetar aktivt runt hela lärmiljön för våra elever. Våra byggnader är charmiga, då de anknyter till vår långa och traditionsrika historia (i år har vi firat 140 år som skola). Samtidigt anpassar vi lokalerna och ställer om till de krav som ställs på en modern skola. Våra klassrum är välutrustade med datorer, Ipads och bildkanoner. Just nu ser vi också över övrig teknisk utrustning på skolan. Rörsjöskolan har en stor härlig skolgård med bland annat hinderbana, fotbollsplan och basketplan där fritidshemmet bedriver strukturerade rastaktiviteter under hela skoldagen. Nu har du chansen att söka till en av Malmös äldsta skolor. Vi har påbörjat vår resa in i framtiden. Värdegrunden, allas lika värde och rätten till utbildning är vår plattform. De mänskliga rättigheterna och Barnkonventionen väger tungt i vår vardag.