Kurator till Oxievångsskolan

Kurator till Oxievångsskolan

Vi söker nu dig som vill ta dig an det viktiga uppdraget som vår andra skolkurator på Oxievångsskolan tillsammans med din kuratorskollega på 7-9. Hos oss är skolkuratorn delaktig och drivande i arbetet med att utveckla och organisera vårt elevhälsoarbete för varje elevs bästa skola. Du arbetar i vårt EHT-team tillsammans med våra elevkoordinatorer och övriga kompetenser i EHT. Tjänsten riktar sig mot åk F-6 och skolans fritidshem där du också har din placering. Vi ser att Du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet med eleven i fokus, där du som kurator har fokus på att aktivt hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen i såväl enskilda samtal som i klassrumssituationer. Du förväntas ta en aktiv del i det vardagliga arbetet samt bidra till arbetslagens och elevernas utveckling för att nå högre måluppfyllelse.

Kvalifikationer
Du som söker har en socionomexamen om 210 HP samt minst två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som skolkurator är det meriterande. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med elever i låg- och mellanstadiet. Du har god insikt i skolans mål och ser uppföljning och analys som självklara delar i vårt gemensamma kvalitetsarbete. Vi förväntar oss också att du har en god kommunikativ förmåga, lätt för att samarbeta och är trygg. Du har också förmågan att anpassa dig efter situation och person. Din svenska är god i både tal och skrift.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Jenny Nyberg
Telefon 0701-495840
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 mars (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Vill du vara delaktig i Oxievångsskolans utvecklingsresa! Vi kan erbjuda dig en inspirerande och spännande arbetsplats där vi sätter eleven och elevens lärande i fokus för att tillsammans skapa Varje elevs bästa skola. Som medarbetare hos oss har du ett nära samarbete skolans andra professioner för att skapa en god lär- och arbetsmiljö för elever såväl som personal och du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Oxievångsskolan är en F-9 skola och en av Malmös största grundskolor med nästan 800 elever. Vårt mediatek på Oxievångsskolan 7-9 är ett prisbelönt Skolbibliotek i världsklass varvid vi sätter läsfrämjande undervisning i fokus.