Kurator till Holmaskolan

Kurator till Holmaskolan

Då området är en spännande mötesplats för många olika kulturer och modersmål, kommer du med din positiva grundsyn och ditt öppna bemötande att trivas hos oss. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i allt vårt arbete. Vi är en skola som arbetar upplevelsebaserat. Skolan är också en av Malmös övningsskolor och har därigenom ett utökat samarbete med Malmö högskola kring studenter. I ditt uppdrag som kurator verkar du för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt. Du skapar miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Du kommer också att stödja elevernas utveckling mot skolans mål, initiera förebyggande åtgärder och ta egna initiativ till direkt individuellt stöd. Arbetet innebär både individ- och gruppärenden. Du samarbetar nära med övriga i skolledningen och EHT-team. Om du är engagerad i förutsättningar för pedagogik och lärande, kan ta ansvar för att arbeta självständigt och utveckla värdegrundsarbete samt har värme och humor kommer du att trivas hos oss.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen om 210 högskolepoäng. Befattningen kräver minst två års erfarenhet från socialt arbete med inriktning mot barn och ungdomar. Har du tidigare arbetat som skolkurator är det meriterande. Vi förväntar oss att du har god insikt i skolans mål, har kunskap om andra förvaltningar, praxis och riktlinjer. För att trivas och lyckas i ditt uppdrag är det också en förutsättning att du är kreativ, analytisk och kommunikativ. Då vi är en mångkulturell skola är det meriterande med erfarenhet från mångkulturellt arbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Olsson
Telefon 0733-46 19 38
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning, Socionom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 26 juni (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Holmaskolans verksamhet består av förskoleklass, skola och skolbarnomsorg t.o.m. årskurs 6. Området är en spännande mötesplats för många olika kulturer och modersmål och vi värnar om en positiv grundsyn och ett öppet bemötande. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i allt vårt arbete. Vi är en skola som arbetar upplevelsebaserat. Skolan är också en av Malmös övningsskolor och har därigenom ett utökat samarbete med Malmö högskola kring studenter. Vi arbetar för att bedriva en modern och kreativ undervisning och hitta strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. Att arbeta med värdegrundsfrågorna är viktiga byggstenar för oss.