Kommunikationschef till grundskoleförvaltningen

Kommunikationschef till grundskoleförvaltningen

Som kommunikationschef är du direkt underställd avdelningschef vid avdelningen kvalitet och myndighet. Som kommunikationschef kommer du att leda och delta i den dagliga operativa verksamheten. Du kommer att ha ett ekonomi-, arbetsmiljö- och personalansvar för kommunikationsenheten. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp. Utifrån ditt kommunikationsansvar deltar du även i delar av förvaltningsledningens arbete. Du är även grundskoleförvaltningens representant i Malmö stads kommunikationschefsgrupp. Som kommunikationschef styr, leder och utvecklar du kommunikationsenheten. Du ser till att leveranser sker enligt uppdrag och åtaganden och utvecklar enhetens systematiska arbetssätt i samklang med övriga enheter på avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk utbildning bestående av 180 högskolepoäng, gärna inom kommunikationsområdet. Du som söker har erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete i en ledande ställning. Du har även erfarenhet av omvärldskommunikation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunikationsarbete i offentlig förvaltning/politiskt styrd organisation. Vi söker dig som är nyfiken, modig och gillar utmaningar. Du har hög integritet och god etik. Som ledare inspirerar du och förmedlar mål och inriktning för verksamheten. Du skapar förutsättningar och är lyhörd så att medarbetarna kan nå resultat och känna delaktighet, engagemang, trygghet och tillit i sitt uppdrag. För dig är det en självklarhet att vara proaktiv och du har förmåga att ha ett helhetstänk i ditt arbete. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmåga att anpassa dig till olika situationer. Som person är du kommunikativ och kan samarbeta på olika nivåer. Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete. Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Första intervjuer kommer att hållas 30/1 och 1/2. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Anette Enhav
Telefon 0708-278711
Email Mejla Anette Enhav
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 27 jan (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! På kommunikationsenheten leder och samordnar vi förvaltningens externa och interna kommunikation samt marknadsföring. Kommunikationsenheten stödjer chefer, medarbetare och verksamheter genom att säkerställa att kommunikationsperspektivet finns med i alla beslut. Enheten ingår i avdelningen kvalitet och myndighet. Avdelningen kvalitet och myndighet består totalt av fyra enheter: kommunikationsenhet, kanslienhet, kvalitets- och utredningsenhet samt skolplaceringsenhet. Enheten består av fem medarbetare, tre kommunikatörer, en grafisk formgivare och en varumärkesstrateg. Kommunikationsenhetens uppdrag är att driva utveckling samt svara för rådgivning och kommunikativt stöd inom områdena kommunikation, kriskommunikation, massmedia och varumärke. Vi söker nu en kommunikationschef som vill driva det strategiska kommunikationsarbetet i en spännande och utmanande organisation!