Högskolestudenter för flerspråkigt digitalt studiestöd

Högskolestudenter för flerspråkigt digitalt studiestöd

15 flerspråkiga högskole- och universitetsstudenter sökes! I projektet Tell hjälper du barn och ungdomar med skolarbetet med hjälp av dina goda kunskaper i svenska och minst ett annat språk. Alla språk som talas av många barn och ungdomar i Malmö är intressanta, till exempel arabiska, franska, somaliska, ungerska, dari, pashto och vietnamesiska. Vill du kombinera dina studier med ett stimulerande och meriterande extrajobb? Genom ditt arbete med digitalt studiestöd kommer du på distans stötta elever från årskurs 6 upp till gymnasiet. Du kommer att arbeta med Google Apps for Education-sviten (GAFE), främst Google Classroom och Google Hangouts. Ditt uppdrag är att stötta eleven i skolarbetet genom att på det språk som mest gynnar eleven förklara och diskutera faktatexter, begrepp, uppgifter och annat material som eleven arbetar med i skolan. Studiestödet sker både på bestämda tider och då behov uppstår, eftersom studiestödet också erbjuds på tidigare avtalade jourtider. Arbetstiden är främst vardagseftermiddagar och kvällar, alltså efter elevens skoltid. Som stöd i arbetet kommer du få en handledare från Pedagogisk inspiration som du träffar och har regelbunden kontakt med. Du kommer under läsåret också delta i en möten med övriga studiestödjare för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Du studerar just nu på högskola eller universitet. Du har goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i minst ett annat språk. Som person är du kreativ och kan motivera och entusiasmera eleverna. Du ser glädjen och motivationen i att hjälpa och lära en annan människa. Du har bra uthållighet och tålamod och som person är du lugn och trygg. För tjänst som studiestödjare krävs mycket god datorvana samt god kännedom om digitala verktyg för kommunikation. Det är meriterande om du läser till lärare. Tidigare erfarenheter av undervisning och/eller arbete med barn är meriterande.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Lisa Bolin
Telefon 0722-51 61 60
Email Mejla Lisa Bolin
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Extrajobb, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Pedagogisk Inspiration Malmö är en självständig och gemensam utvecklingsavdelning för förskole-och grundskoleförvaltningen samt gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som arbetar för att stödja förvaltningar utifrån deras behov. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Tell - Flerspråkigt digitalt studiestöd är ett pilotprojekt som genomförs i samarbete med Kunskapsstiftelsen och grundskoleförvaltningens språkcentral. Projektet syftar till att stötta grundskoleelever i skolarbetet på deras fritid. Till projektet söker vi nu 15 högskolestudenter som ska bedriva digitalt studiestöd för grundskoleelever.