Fritidspedagog till Annebergsskolan

Fritidspedagog till Annebergsskolan

Vi söker dig som vill vara med och i ett nära samarbete med kollegerna skapa varje elevs bästa fritidshem. Annebergsskolan har en hälsoprofil där hälsa, fysisk aktivitet och lust till rörelse är centralt inte minst under fritidstiden. Vi har också en läsprofil där vi strävar efter att vara ett läsande fritidshem.. Skolan deltar just nu i ett spännande utvecklingsarbete tillsammans med Pedagogisk Inspiration för att utveckla vår verksamhet ytterligare med målen i fokus. I din roll som fritidspedagog hos oss ansvarar du för att planera, undervisa och bedöma eleverna i vårt fritidshem. Utifrån läroplanen och våra styrdokument skapar du en miljö i fritidshemmet som syftar till att stärka våra elever i såväl deras kunskapsutveckling som i deras personliga utveckling. Som fritidspedagog hos oss ska du också arbeta för att erbjuda våra elever en meningsfull fritid. I det ingår det att uppmuntra till allsidiga kontakter, social gemenskap och att stärka grupprelationer. Under tiden våra elever går i skolan samverkar du med vår skolpersonal. Det kan även bli aktuellt att du själv bedriver undervisning i ett eller flera ämnen under elevernas skolgång.

Kvalifikationer
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt en fritidspedagogsexamen. Du har en god insikt och kunskap i skolans styrdokument och vet hur du på ett effektivt sätt tillämpar dessa i det dagliga arbetet. Vidare har du en god didaktisk och pedagogisk förmåga som gör att du självständigt kan leda och organisera ditt arbete för att skapa en studiero och en god lärmiljö, för våra elever, under hela dagen. Utifrån evidensbaserad forskning kan du utveckla ditt arbete och med en god kännedom och vana arbetar du effektivt med relevanta digitala verktyg. Annebergsskolan har en läsprofil där vi strävar efter att vara ett läsande fritidshem. Kompentens och intresse för hälsa och idrott eller språkutveckling och läsning är därför meriterande. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ida Hall
Telefon 070-9720456
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Hos oss på Annebergsskolan värdesätter vi att man möter eleverna där de är och att man brinner för kunskap och lust till lärande. Du behöver vara trygg i din roll som ledare och ha ett relationellt bemötande till eleverna. Vi strävar efter ett klimat där alla bidrar till den positiva andan som gör att man vågar pröva olika arbetssätt och pedagogiska idéer och bidrar till det kollegiala lärandet. Under läsåret 2018/2019 påbörjades bygget av en ny skolbyggnad som beräknas vara klar 2020. Under byggtiden kommer Annebergsskolans verksamhet vara förlagd på Slottstadens skola.