Fritidspedagog sökes till Klagshamnsskolan

Om jobbet

Till Klagshamnsskolan söker vi en engagerad fritidspedagog . Du ska ansvara för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Du kommer att komplettera grundskollärarens teoretiska arbete med det praktiska under skoltid. Ansvara för att eleverna får en god kunskapsutveckling före och efter skoldagen och under lov. Ansvara för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till en optimal lär- och arbetsmiljö för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har fritidspedagogutbildning. Det är meriterande du har några års erfarenhet av arbete som fritidspedagog. Du ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete och ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument. I ditt arbete ska du kunna dokumentera och uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Tillsammans med dina kollegor skapar du ett gott arbetsklimat och har ett professionellt förhållningssätt. Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du är meriterande om du behärskar digitala verktyg. Som person har du en god samarbetsförmåga och är relationsorienterad, Kreativ och Trygg

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Jobbfakta
Kontakt

Mejla eller ring Helena Havrup, 070-923 38 06

Publicerad

4 dagar sedan

Sista ansökningsdag

3 mars

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Med över 21 500 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 18 förvaltningar. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med att påverka? Tillsammans gör vi skillnad! Grundskoleförvaltningens övergripande uppdrag är att ge alla Malmös elever samma möjligheter att lyckas i skolan och nå goda resultat. Förvaltningen ska även skapa de bästa förutsättningarna för de medarbetare som möter våra elever och deras vårdnadshavare. Oavsett arbetsuppgifter så innebär ett arbete i grundskoleförvaltningen att göra skillnad för våra 24 000 elever. Tillsammans med 4 300 kollegor kan du vara med i skapandet av framtidens skola. Klagshamns rektorsområde består av Klagshamnsskolan f-1 och Strandskolan år 2-9. Här går ca 600 elever. Av dessa har 330 barn även fritidshem. "På vårt rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna stolthet över sin skola och förskola. Ledorden kunskap, glädje, trygghet samt självständigt och kreativt tänkande ska genomsyra verksamheten. Vi förutsätter en öppen kommunikation och goda relationer i möten med elever, personal och föräldrar." Våra utvecklingsområden för fritidshemspersonalen är rastverksamhet och värdegrundsarbetet i samverkan med lärare. Utöver det arbetar vi med formativ undervisning, matematik, genrepedagogik, ASL (att skriva sig till läsning). Fritidshemspersonal och lärare arbetar i arbetslag gällande elevvård, samverkan och temaarbeten.