Fritidspedagog/grundskollärare med inriktning fritidshem till Holmaskolan

Fritidspedagog/grundskollärare med inriktning fritidshem till Holmaskolan

Grundläraren i fritidshem/fritidspedagogen ansvarar för planering, undervisning och bedömning i fritidshemmet och skapar en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument. Grundskolläraren i fritidshem/fritidspedagogen ansvarar för att främja elevens utveckling och lärande samt hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som den personliga utvecklingen. Grundskolläraren i fritidshem/fritidspedagogen ska erbjuda eleverna en meningsfull fritid och främja allsidiga kontakter, social gemenskap samt stärka grupprelationer.
Under skoltid samverkar grundskolläraren i fritidshem/fritidspedagogen med skolan. I uppdraget kan undervisning i ett eller flera ämnen i skolan ingå.Kvalifikationer
Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt en fritidspedagogsexamen.
Erfarenhet av arbete som grundskollärare i fritidshem alternativt fritidspedagog är meriterande.
God insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i det dagliga arbetet God didaktisk och pedagogisk förmåga Kan leda och organisera arbetet för att skapa studiero och en god lärandemiljö under hela dagen Kan utveckla sitt arbete utifrån evidensbaserad forskning God vana av och kännedom om att arbeta med digitala verktyg Du har god samarbetsförmåga, är en engagerad pedagog och har förmåga att se barnen i ett helhetsperspektiv, har ett tydligt ledarskap och samtidigt ett positivt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Olsson
Telefon 040-343150
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 maj 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Holmaskolans verksamhet består av förskoleklass, årskurserna 1-6 samt fritidshemsverksamhet.
Då området är en spännande mötesplats för många olika kulturer och modersmål, kommer du med din positiva grundsyn och ditt öppna bemötande att trivas hos oss. Språkutveckling har en stor betydelse och en given roll i allt vårt arbete. Vi är en skola som arbetar upplevelsebaserat. Skolan är också en av Malmös övningsskolor och har därigenom ett utökat samarbete med Malmö högskola kring studenter.
Du bedriver en modern och kreativ verksamhet i skolan och i fritidshemsverksamheten och hittar strategier för att nå varje elev och stärka denne i såväl kunskapsutveckling som i den personliga utvecklingen. I ditt uppdrag ingår bl.a. att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolan styrdokument och elevens behov och intressen, enskilt såväl som tillsammans med arbetslaget som du tillhör. Du samarbetar med övrig skolpersonal för en god lär- och arbetsmiljö för att skapa en hög kvalité för såväl elever som personal och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete.
Vill du arbeta i en målmedveten fritidshemsverksamhet där pedagogisk planering är tydligt kopplad till läroplan och synligt lärande hos eleverna så ska du söka en tjänst hos oss. Tillsammans med kompetenta, kreativa och trevliga kollegor får du möjlighet att utvecklas. Vårt fokus tar avstamp i eleverna. Därför ser vi det som naturligt att ge utrymme för samplanering och för din professionella utveckling.