Förstelärare med fokus på skolutveckling sökes till Nydalaskolan

Förstelärare med fokus på skolutveckling sökes till Nydalaskolan

I Malmö stad ska tjänsterna som förstelärare främja utveckling inom följande områden: * Tidiga insatser i syfte att öka måluppfyllelsen * Ökad likvärdighet mellan skolor * Flerspråkig undervisning * Språkutvecklande ämnesundervisning * Formativ bedömning Som förstelärare på Nydalaskolan ingår du i skolans utvecklingsgrupp och är tillsammans med skolledningen delaktig i analys och framtagande av skolans åtagande. Tillsammans övriga förstelärare och förste fritidspedagoger på skolan planerar och leder du arbetet i skolans utvecklingsorganisation. Detta läsårets åtagande är språkutvecklande arbete under hela skoldagen med målet att höja måluppfyllelsen. Du kommer dock att ha goda möjligheter att påverka vilka mål och åtaganden vi kommer att fokusera på framöver. Våra förstelärare på Nydalaskolan har alla olika inriktningar och vi välkomnar dig oavsett inriktning. I förstelärarens uppdrag på Nydalaskolan ingår också att vara ett gott exempel på bra undervisning - formativ, språkutvecklande och relationsskapande. Huvuduppdraget för förstelärare är att förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för högre måluppfyllelse på skolan. Huvuddelen av förstelärarens tjänst är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Kvalifikationer
För att bli aktuell för uppdraget som förstelärare på Nydalaskolan behöver du vara leditimerad lärare med behörighet för undervisning i årskurs F-6. Det krävs också att du genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar inom skolväsendet. Du kan uppvisa en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat och har ett starkt intresse att utveckla undervisningen. För att ha framgång i uppdraget som förstelärare är det meriterande om du även: * har ett förhållningssätt som håller fokus på måluppfyllelse genom uppföljning och analys * utvecklar undervisningen med stöd i forskning * ser den samlade skolorganisationen som en lärande organisation * tillämpar metoder och har ett förhållningssätt som synliggör varje elevs lärande * har formativ och summativ bedömningskompetens * har digital kompetens som innebär att det är naturligt att använda datorn som arbetsredskap och pedagogiskt hjälpmedel * skapar och upprätthåller goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. * har erfarenhet i handledning av andra lärare * har erfarenheter av att driva förbättringsprocesser/projekt * undervisar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Linda Masalkovski
Telefon 070-883 72 06
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Lärare, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 21 sept (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! På Nydalaskolan går cirka 500 elever i årskurs F-6. Vi arbetar för att göra skillnad för våra elever. Vår vision är att varje elev på Nydalaskolan känner stark tro på sin person, på sin förmåga och på sin framtid. Vi lägger stor vikt vid att alla skolans verksamheter arbetar tillsammans mot samma mål. Nydalaskolans lärare engagerar sig i sina elever, sätter tydliga mål och arbetar språkutvecklande och individualiserat med digitala verktyg som hjälp. Vi sätter stort värde på det kollegiala och kollektiva lärandet och tycker att mångfald berikar. Vill du vara med och utveckla Nydalaskolan i ett nära samarbete med skolledningen? Vill du kunna påverka hela F-6 verksamheten och kunna bidra med just din unika kompetens? Då är du varmt välkommen med din ansökan!