Förste fritidspedagog till Bäckagårdsskolan

Förste fritidspedagog till Bäckagårdsskolan

Nu letar Bäckagårdsskolan efter dig som vill ta dig an det utvecklande uppdraget som förste fritidspedagog! Huvuduppdraget är att tillsammans med skolledningen förstärka det pedagogiska utvecklingsarbetet för en högre måluppfyllelse inom skolans fritidshem. Som förste fritidspedagog tar du ett särskilt ansvar för fritidshemmets utveckling, didaktik och det systematiska kvalitetsarbetet. Du verkar för kollegialt lärande, till exempel genom handledning av personal på fritidshemmet och kompletterar lärandet under skoltid utifrån ett fritidspedagogiskt förhållningssätt. På den skola du arbetar på genomför du huvudsakligen undervisning och andra uppgifter som hör till undervisningen. Genom tjänsterna som förste fritidspedagog vill vi främja utveckling med fokus på följande områden: * Ökad likvärdighet mellan fritidshem utifrån fritidshemmets uppdrag * Språkutvecklande arbetssätt * Tydlig koppling mellan styrdokument och verksamhet * Samverkan med skolan och förskoleklassen kring det kompletterande uppdraget * Synliggöra lärandet på fritidshemmet Ta chansen att bli en del av det härliga gänget på Bäckagårsskolan!

Kvalifikationer
För att bli förste fritidspedagog krävs att du har fritidspedagogexamen och minst fyra års yrkeserfarenhet som fritidspedagog efter examen. Studier på högskolenivå som är kopplade till barn och ungdomars utveckling, till exempel specialpedagogik och/eller systematiskt kvalitetsarbete och vetenskapsteori är meriterande. Vi ser gärna att du dessutom har genomgått en processledarutbildning. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument och kan tillämpa dem i ditt dagliga arbete. Du har god pedagogisk och didaktisk förmåga och kan som pedagog leda och organisera arbetet för att skapa en god lärandemiljö under hela dagen. Du har förmåga att utveckla verksamheten utifrån vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Du är väl grundad i ditt uppdrag i arbetet med elever och kollegor. Du har god samarbetsförmåga och sprider din kompetens och erfarenhet till andra. Du skapar goda relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du tar ansvar för dina uppgifter och är självgående i ditt arbete. Genom att se på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser anpassar du dina handlingar. Du hittar lösningar och tillämpar olika pedagogiska metoder och tekniker. När du ansöker: I ditt personliga brev ska ingå att du med max 500 ord beskriver dina tankar om uppdraget som förste fritidspedagog och varför just du passar för det. Välkommen med din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Lidija Petrovic
Telefon 072-3584176
Email Mejla Lidija Petrovic
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Bäckagårdsskolan ligger i den gröna stadsdelen Husie i östra Malmö. Den omgivande naturen med Gyllins trädgård och Husie mosse samt de fräscha skollokalerna erbjuder en hälsosam inlärningsmijlö. Bäckagårdsskolan är en F-9 skola och här går cirka 700 elever. Bäckagårdsskolan är en skola med en hälsofrämjande skolprofil. Denna profil genomsyrar all verksamhet. Arbetet kännetecknas av en utvecklad elevdemokrati och ett stort gemensamt ansvar för de mål och riktlinjer som skolan arbetar enligt. Kollegiet kännetecknas av en drivkraft, kollegialitet och en positiv inställning till skolutveckling. Malmö stad storsatsar för att höja kvaliteten på fritidshemmen! Förste fritidspedagog är ett nytt uppdrag inom Malmö stad sedan 2017. Som förste fritidspedagog blir du en nyckelperson i vår fritidshemsutveckling och du kommer att ha ansvar för att skapa en stimulerande pedagogisk fritidshemsverksamhet utifrån läroplan och andra styrdokument.