Biträdande rektor till Videdalsskolans specialverksamheter, grundsärskola, autism och syn

Biträdande rektor till Videdalsskolans specialverksamheter, grundsärskola, autism och syn

Vi söker nu en biträdande rektor till vår ledningsgrupp, som består av rektor samt tre biträdande rektorer och en administrativ chef. Tillsammans arbetar vi i vår ledningsgrupp med både organisations- och utvecklingsfrågor. Vi arbetar långsiktigt och uthålligt med våra åtaganden för en högre måluppfyllelse samt följer upp och analyserar resultat. Som biträdande rektor är du underställd rektor och har lednings-, utvecklings-, uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kan du också komma att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag. Tillsammans med övriga chefer och ledare i Malmö stad ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål. Organisationen präglas av lärande, där erfarenheter och kunskaper sprids och utvecklas mellan medarbetare, ledare och verksamhet. Ditt ledarskap präglas av öppenhet och av en stark vilja att skapa goda relationer i organisationen och gentemot våra samarbetspartners. Du är drivande i att skapa en kreativ och trygg arbetsmiljö för våra elever och medarbetare. Du är ambassadör och verkar för att Malmös samtliga grundskolor är attraktiva för elever och vårdnadshavare. Du verkar även för att våra arbetsplatser är kända för att ge de bästa förutsättningarna för det pedagogiska uppdraget och ledarskapet.

Kvalifikationer
Du har akademisk examen med pedagogisk inriktning och erfarenhet av arbete i skolverksamhet åk F-9. Vi ser gärna att du har en genomförd eller påbörjad rektorsutbildning eller annat ledarutvecklingsprogram. Erfarenhet som ledare krävs. Tidigare erfarenhet som biträdande rektor eller annat chefs-/ledaruppdrag inom skolverksamhet är meriterande. Du ska vara väl uppdaterad på aktuell skolforskning, skollag och skolans övriga styrdokument. Då tjänsten kommer att innebära ansvar för våra specialverksamheter, grundsärskola med tillhörande fritidshem och korttidsvistelse samt för särskild undervisningsgrupp åk 7-9 för elever inom autism och vår synverksamhet, är det meriterande om du har erfarenhet av grundsärskola och/eller specialverksamhet. Du är en naturlig ledare, är socialt skicklig med charm och utstrålning och stödjande gentemot dina medarbetare. Du ser positivt på tillvaron och är flexibel inför nya utmaningar. Att ta beslut är en självklarhet för dig i ditt uppdrag som skolledare. Du är även analytisk och strukturerad, har mycket energi och förmåga att delegera. Du skapar intresse, delaktighet och engagemang hos dina medarbetare och kolleger. Du är modig och utmanande i ditt ledarskap.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Första intervjuer kommer att äga rum 2019-04-08 och 2019-04-10.
Mer info
Kontaktperson Annelie van Lunterén
Telefon 076-8706979
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 mars (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Videdalsskolan är en F-9 skola med tillhörande fritidshem som ligger i Husie. Skolan har ca 720 elever och består även av en särskild undervisningsgrupp för elever skolår 7-9 inom autismspektrat samt 5 klasser inom grundsärskola. Vi arbetar för att Videdalsskolan ska vara varje elevs bästa digitala skola och har precis inlett ett analysarbete enligt PRIO för att på bästa sätt välja rätt åtaganden för vår skola och vår organisation. Vi har höga förväntningar på varandra och bidrar alla till en god arbetsmiljö för både elever och personal.