Biträdande rektor till Höjaskolan

Biträdande rektor till Höjaskolan

Till Höjaskolan söker vi nu en person som tillsammans med rektor, biträdande rektor och administrativ chef kommer att arbeta för att skapa de allra bästa förutsättningarna för våra elever och därmed höja måluppfyllelsen. Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor och verkar inom ramen för den delegation du får. Du har lednings-, utvecklings- uppföljnings- och samverkansansvar. På uppdrag av rektor kommer du att ansvara för ett eller flera övergripande uppdrag, i dagsläget är ditt ansvarsområde årskurs 4-9. I din roll som skolledare fattar du beslut som inte alltid är lätta eller bekväma men alltid med fokus på vad som är bäst för verksamheten och våra elever. Du får en chef som främjar team-känslan och samtidigt ger dig mycket frihet under ansvar. Vi är en relativt ny formad ledningsgrupp där du kommer att få stor möjlighet att vara med och forma vår organisation, våra arbetssätt och hur vi arbetar med vårt ledarskap samt systematiska kvalitetsarbete på skolan.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen motsvarande kandidatnivå. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i en ledande position samt om du arbetat mot årskurs 4-9. Det är också ett plus om du har slutförd eller påbörjad rektorsutbildning, alternativt annan ledarskapsutbildning. Välkommen med din ansökan! Som person trivs du med att arbeta i ett team där ni kompletterar varandra med olika kompetenser och styrkor. Du trivs med fria ramar i ditt arbete och du är duktig på att självständigt strukturera ditt och andras arbete. Har du exempelvis arbetat med schemaläggning tidigare är det meriterande. Du behöver vara flexibel i en föränderlig organisation och vara en trygg och tydlig ledare som kan fatta svåra beslut även vid tillfällen då du inte har all nödvändig information.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Daniel Jeppsson
Telefon 070-6014496
Email Mejla Daniel Jeppsson
Område Malmö stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Utbildning, Administration & Ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://bit.ly/2EIOAuN
Sista ansökningsdag 19 apr 2019 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola - du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Höjaskolan är en F9-skola med cirka 530 elever från förskoleklass till årskurs nio. Vi vill stå för en samarbetskultur som genomsyrar hela verksamheten och där kollegialt lärande är centralt. Vi värnar om att alla, både elever och personal, ska vara stolta över sin skola och känna lust att lära. Vi arbetar aktivt för att skapa en miljö där eleverna känner sig sedda, trygga och delaktiga. Exempelvis spelar vi Höjaspelet (ursprung: Good Behavior game) med de yngre eleverna för att främja god lär- och arbetsmiljö.