Vikariat Stödpedagog 100% Gånglåtsvägen 43

Vikariat Stödpedagog 100% Gånglåtsvägen 43

Som stödpedagog ska du tillsammans med omsorgspedagog implementera arbetssätt och metoder i verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår det att skapa relationer, stötta, handleda och vara brukarna behjälplig i olika vardagssituationer, upprätthålla sociala kontakter och relationer.
Alla stödinsatser, ex. aktiviteter, städ, tvätt, mat, personligt stöd och fysisk omvårdnad, utgår ifrån brukarens individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagstiftning samt Malmö stads LSS-plan och värdegrund. Arbetet ska främja självständighet, delaktighet och utföras med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Du arbetar systematiskt med social dokumentation. Du samarbetar med dina kollegor och andra aktörer samt arbetar med brukarna utifrån deras genomförandeplaner och handlingsplaner som ni utformar tillsammans med brukarna

Vi arbetar i två team vars uppgifter i samråd med omsorgspedagog är att utvärdera och följa upp de insatser som utförs. Du deltar i att hitta lösningar och metoder som utvecklar arbetet. Arbetar för att öka det pedagogiska förhållningssättet som stödjer varje enskild individs delaktighet och självbestämmande.

Malmö stads LSS-plan är vägledande för de värderingar, metoder och arbetssätt som all LSS-verksamhet utgår ifrån.

I uppdraget ingår även hantering av mediciner.
I tjänsten ingår dag- kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer
Minst 60 HP eller 200 YH-poäng inom det beteendevetenskapliga och/eller det socialpsykiatriska fältet.
Du har erfarenhet av arbete inom LSS och/eller inom området psykiatri eller likartad verksamhet.
Du har god självkännedom och kan reflektera över dina styrkor och svagheter. Du har ett respektfullt bemötande med god empatiskt förmåga. Du ser värdet av ett gott samarbete med kollegor och andra aktörer.
Stor vikt läggs vid ditt engagemang och personliga egenskaper.
Du är lugn och stabil som person. Är lyhörd, reflekterande och analytisk i ditt tänkande och har en god självkännedom för att kunna ge stöd och trygghet till de boende.
Det är viktigt att du kan ta egna initiativ och fokusera på möjligheter och lösningar.
Du har ett pedagogiskt synsätt och är tydlig i din kommunikation.
Erfarenhet av att arbeta med målgruppen meriteras. Det är meriterande om du har kunskap om lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Vi använder oss av löpande urval.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen.
Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Lee Hammarstedt
Telefon 0709-253906
Område Malmö stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd, Vikariat
Sista ansökningsdag 30 okt (72 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.
Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Gånglåtsvägen är en gruppbostad för personer inom PK 1, som är belägen i ett hyreshus. Boendet består av 7 lägenheter samt en satelitlägenhet. Några av lägenheterna har egen uteplats. Boendet har även gemensamt utrymme och gemensam uteplats.