Utvecklingsinriktad omsorgspedagog till Högamöllegatan 10

Utvecklingsinriktad omsorgspedagog till Högamöllegatan 10

Är du en lagspelare som samtidigt kan ta en aktiv roll att driva förändring och utveckling? Då kan det vara dig vi söker! Vi letar efter dig som vill bli vår nya omsorgspedagog. Tillsammans med dig vill vi driva en verksamhet som ligger i tiden och som har ett fokus på individens delaktighet, inflytande och självbestämmande. Som omsorgspedagog hos oss ansvarar du för att pedagogiskt handleda dina kollegor i verksamhetens utvecklingsarbete. Du ser till att beslutade metoder och arbetssätt används i verksamheten och i arbetet med våra brukare. Du är också ett stöd för dina kollegor vid såväl upprättande som uppföljning av brukarnas individuella genomförandeplaner, att vår dokumentation är av god kvalitét ser du därför som en självklarhet. I ditt arbete ingår det också att vara med och ta fram handlingsplaner kring enskilda brukare samt att driva arbetet framåt i syfte att vi ska nå verksamhetens mål. Precis som dina kollegor stöttar du brukarna med personlig omvårdnad, städ, tvätt och matlagning. Du ger stöd och service och motiverar de boende i olika vardagssituationer med syfte att öka delaktighet, självbestämmande och självständighet. Alla omvårdnadsinsatser utgår från de boendes individuella behov och önskemål i enlighet med LSS-lagen. Du kommer att arbeta schemalagd tid dag/kväll/helg. Vi kan erbjuda dig en arbetsplats där du tillsammans med dina kollegor och din chef får möjlighet att ta en aktiv roll i att utveckla verksamheten och driva det pedagogiska utvecklingsarbetet framåt. Du kommer att ingå i enhetens nätverk av omsorgspedagoger vilka träffas regelbundet och/eller vid behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med beteendevetenskaplig eller pedagogisk inriktning alternativt motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du ska ha minst två års erfarenhet av arbete inom LSS-verksamhet och goda kunskaper om LSS-området och funktionsnedsättningar. Du ska också ha goda datakunskaper samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska. Har du kunskap om tydliggörande pedagogik liksom erfarenhet av dokumentationssystemet Lifecare är det meriterande. För att trivas i rollen ser vi att du har god självkännedom och en yrkesmässig mognad. Du ser möjligheter istället för hinder, har lätt för att inspirera andra och är ödmjuk. Du är också strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete. Vi värdesätter att du har ett helhetstänk och en pedagogisk förmåga samt att du är nyfiken och öppen för förändringsarbete. Då ensamarbete förekommer är det viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är ansvarstagande, kreativ och reflekterande. Låter det fortfarande intressant, spännande och som en rolig utmaning att bli en del i vårt lag? I så fall ser vi fram emot din ansökan!

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval vilket innebär att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Åsa Thorstensson
Telefon 0702-482604
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 24 juni (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Högamöllegatan 10 är ett LSS-boende beläget i Kirseberg. På Högamöllegatan 10 bor det totalt åtta brukare. De boende hör till personkrets 1, det vill säga personer med lindrig/måttlig utvecklingsstörning, autism eller autismlikanade tillstånd. Flera av de boende är hemma under dagtid då det är ett flertal pensionärer som bor hos oss. Personalgruppen består idag av två stödassistenter som arbetar natt och fem stödassistenter som arbetar dag/kväll/helg. Nu söker vi dig som vill bli vår åttonde lagmedlem!