Stödassistent, Kritbruksvägens gruppbostad PK1

Stödassistent, Kritbruksvägens gruppbostad PK1

Utifrån LSS-lagen och Malmö Stads LSS-plan yrkesmässigt ansvara för utförandet av stödinsatser enligt LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionsnedsatta.) Det innebär att på ett pedagogiskt förhållningssätt utföra vardagsnära och planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med brukaren som utgår från brukarens individuella behov. Målsättningen är att främja självständighet och delaktighet genom att arbetet utförs med respekt för brukarens integritet och självbestämmande. Ansvara för att tillsammans med brukaren upprätta och följa upp genomförandeplaner. Skriva social dokumentation samt samarbeta med brukarens kontakter, övrig personal och andra samarbetspartners. I uppdraget ingår hantering av medicin samt andra insatser som städning, tvätt, matlagning och personlig hygien.

Kvalifikationer
Som stödassistent krävs gymnasieutbildning med yrkesexamen från Vård och omsorgsprogrammet eller Barn och fritidsprogrammet, eller annan motsvarande utbildning/kurser som arbetsgivaren bedömer likvärdig. På Kritbruksvägen bor det brukare med måttlig utvecklingsstörning och autism som har ett stort omvårdnadsbehov. Erfarenhet av att jobba med brukare med autism och/eller demens är meriterande. Kunskap och erfarenhet av AKK är ett krav. Våra brukare är beroende av att använda kognitiva hjälpmedel samt förflyttningshjälpmedel och därför är erfarenhet av detta meriterande. Vi söker dig som har god självinsikt och en positiv människosyn. Du är lyhörd, tålmodig och har följsamhet i arbetet med den enskilde och är bra på att stödja, handleda och aktivera. Att främja människors utveckling utifrån deras förutsättningar faller sig naturligt för dig. Som medarbetare anser du det vara viktigt att samarbeta i team likväl som att ta egna initiativ. Du har lätt för att skapa ett positivt arbetsklimat. Du har ett pedagogiskt arbetssätt och är tydlig i din kommunikation. För oss är det viktigt med ett professionellt bemötande gentemot de boende, anhöriga och andra samarbetspartners. Stor vikt läggs vid ditt engagemang och personliga egenskaper. Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt samt god datorvana är ett krav.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Omfattning: 86%. I enlighet med Malmö stads mål att medarbetare ska ha möjlighet att arbeta heltid eller önskad tjänstgöringsgrad är det möjligt att ansöka om önskad tjänstgöringsgrad. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Mer info
Kontaktperson Kommunal
Telefon 040-345504
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 juni (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Kritbruksvägens LSS-boende söker en stödassistent som har engagemanget och viljan att arbeta med personer som har någon form av funktionsnedsättning. Boendet har 5 lägenheter, gemensamt utrymme och en fin trädgård med terrass.