Omsorgspedagog till LSS 9:8 Barnboende Västanväg 121-123

Omsorgspedagog till LSS 9:8 Barnboende Västanväg 121-123

Som omsorgspedagog i denna verksamhet har du ansvar för att stödja, följa upp och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån verksamhetens mål. Du har beslutsmandat direkt underställt chefen i frågor om metodik och planering. Omsorgspedagogens uppgift är att kartlägga och stödja resurser och färdigheter hos brukaren med fokus på barnrätt, delaktighet och integritet. Du har ansvar för att LSS-planen är i fokus och att den är vägledande för metoder och arbetssätt i verksamheten. Du kommer att stödja brukare i dennes vardag, samt stödja och handleda kollegor. Du har ett nära samarbete med sektionschefen för att planera verksamheten. En viktig del i arbetet är säkerställandet av ett systematiskt arbetssätt kring utmanande beteende, att genomförandeplaner och dokumentation håller en hög nivå, att det pedagogiska arbetet är i fokus samt att följa upp och utvärdera uppnådda resultat.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen från socialarbete/ beteendevetenskaplig/pedagogisk inriktning eller motsvarande högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig. Yrkeserfarenhet från LSS och personer med funktionsnedsättning är ett krav. Som person är du en lagspelare med god självkännedom och med förmåga att leda och entusiasmera andra. Du är initiativrik, ansvarstagande och har stark lyhördhet för brukarens fokus. Du har ett professionellt bemötande gentemot brukarna, anhöriga och övriga samarbetspartner. Du kan vägleda och motivera i både praktiska och sociala sammanhang och använder samtal och kommunikation som verktyg. Du har en god förmåga att hantera konflikter och oförutsedda händelser samt har fokus på möjligheter. Du har god kunskap om LSS-lagstiftningen och för att kunna hantera den löpande dokumentationen krävs god datorvana.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Therese Omdal
Telefon 0723-543293
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Vi söker en omsorgspedagog till LSS 9:8 Västanväg 121-123. Placeringen är i en verksamhet med barn med funktionsnedsättning som bor varaktigt i verksamheten. Som omsorgspedagog kommer du även att ingå i ett nätverk av omsorgspedagoger för att driva kvalitetsarbetet i hela enheten framåt.