Legitimerad arbetsterapeut till funktionsstödsförvaltningen

Legitimerad arbetsterapeut till funktionsstödsförvaltningen

Som arbetsterapeut i funktionsstödsförvaltningen arbetar du mot målgruppen tillhörande LSS, socialpsykiatri och svårt sjuka barn utan funktionsnedsättning som vårdas i hemmet.

Du kommer att arbeta med rehabiliterande insatser genom bedömning av aktivitetsförmåga och stödbehov, åtgärdsplanering, genomförande och utvärdering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra funktionsbedömningar samt att prova ut och förskriva hjälpmedel.

I arbetet ingår även att arbeta med fallprevention, handleda omvårdnadspersonal samt utfärda intyg för ansökan om bostadsanpassning och inför beslut om insats enligt LSS och/eller SOL.

Du förväntas vara delaktig i verksamhetens utvecklingsarbete.

Arbetet utförs enskilt eller i team bestående av fysioterapeut, sjuksköterska och biståndshandläggare.

Dokumentation sker i journalsystemet ProCapita.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av att arbeta mot målgruppen eller inom kommunal hemsjukvård. Du har en god kommunikativ förmåga och är lyhörd för patienternas individuella behov.

Du är flexibel, har förmåga att arbeta både självständigt och i team, har datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Therése Grevendahl
Telefon 0766-083709
Område Malmö stad
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjukgymnastik & Rehab, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 aug (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar.
Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Sektionen för ReHabilitering är en del av enheten för Hälsa och Stöd inom funktionsstödsförvaltningen.
Här arbetar legitimerade arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster med förebyggande, förbättrande och kompenserande åtgärder för personer med nedsatta funktions- och/eller aktivitetsförmågor.