Biståndshandläggare - LSS och socialpsykiatri

Biståndshandläggare - LSS och socialpsykiatri

Som biståndshandläggare vid funktionsstödsförvaltningen arbetar vi utifrån Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). Ditt huvudansvar är att utreda, bedöma behov och fatta beslut om rätten till insatser enligt LSS och SoL. Du ansvarar för uppföljning och kvalitetssäkring av fattade beslut. I arbetsuppgifterna ingår både personliga möten med såväl den enskilde som med anhöriga, andra myndigheter och vårdgivare. Vår dokumentation sker i verksamhetssystemet Procapita där vi utgår ifrån IBIC-individens behov i centrum. Som handläggare i funktionsstödsförvaltningen möter du Malmöbor i alla olika åldrar.

Kvalifikationer
Vi söker dig med socionomexamen eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer lämplig, som har ett brinnande intresse för personer med funktionsnedsättningar. Vi vill att du har goda kunskaper i tillämpning av aktuell lagstiftning. Erfarenhet myndighetsutövning är ett krav och erfarenhet av myndighetsutövning inom LSS och socialpsykiatri är meriterande. Som person är du prestigelös, har en positiv inställning, är trygg i dig själv och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du tar initiativ och är bekväm med att fatta beslut enligt tillämplig lag och du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du måste ha en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete på ett självständigt sätt och kan arbeta med komplexa frågeställningar. Vidare krävs datorvana samt god förmåga att uttrycka dig i svenska språket, både i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita och IBIC. Körkort är inte ett krav men är meriterande. Ditt bemötande är gott och du delar Malmö stads värdegrund där du möter varje människa med respekt, engagemang och kreativitet. Vi arbetar ständigt med att öka kvalitet, effektivitet och rättssäkerhet för Malmöbon samt för fortsatt utveckling och samverkan. Tillsammans arbetar vi för en god arbetsmiljö och din medverkan är värdefull. Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Vi månar om vår personal med kompetensutveckling, friskvårdbidrag, möjlighet till semesterdagsväxling och ett bra flexavtal. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen
Mer info
Kontaktperson Izabella Lindahl
Telefon 040-347306
Område Malmö stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Myndighet är en av flera enheter i funktionsstödsförvaltningen. På vår enhet är vi 25 biståndshandläggare inriktade mot LSS, som är uppdelade på två team, assistansteam och LSS-team. Vår enhet består även av 11 socialpsykiatrihandläggare samt ett vårdplaneringsteam.